Шмигаль розповів, за яких умов відпустять українських заробітчан до Європи

Новини 05 Травня, 2020 386

Денис Шмигаль Фото: Українська правда

Прем’єр-міністр України розповів, за яких умов відпустять заробітчан до Європи.

Як пише “Четверта студія” , про це Денис Шмигаль повідомив у інтерв’ю Українському радіо.

“Сьогодні криза у світі зробила працівників з України надзвичайно затребуваними. І сьогодні компанії з Європи, в тому числі представники урядових організацій звертаються до України з проханням допомогти з людьми для підсилення у різних сферах економіки в Європі. Україна сьогодні стала в сильну переговорну позицію  щодо своїх людей і ми вперше отримали змогу забезпечити людям нормальні цивілізовані умови роботи в Європі. Це страхування, офіційна оплата праці, проживання, лікування в тому числі у випадку захворювання коронавірусом.

Ми ведемо перемовини про те, що контракти мають бути не менше як на 3 місяці, тому що для України важливо зупинити так званий туризм, коли людина їздить на два тижні туди-назад. Це буде дуже швидкий канал привезення в Україну коронавірусу. Тому слід подбати не лише про людей, які поїдуть на заробітки, а й про тих, хто залишиться в Україні. Безумовно всесвітня криза чинитиме тиск на економіку України. Відповідно по макропрогнозам, які розраховані міністерством економіки падіння ВВП складе мінус 4,8 % . Це доволі глибока просадка  для української економіки. Тому ми працюємо над створенням великої кількості робочих місць. Це важливо не лише для людей, які повернулися із заробітків, але й для тих людей, які втратили роботу в Україні через карантин”, – наголосив Шмигаль.

Голова Уряду також розповів, що медики отримають обіцяні 300% надбавки до зарплатні.

“Усе обіцяне виконується і буде виконане безумовно. Медики знаходяться на передовій, так само як бійці Збройний сил України, які захищають на передовій незалежність і цілісність нашої держави. Прийнято рішення про 300% доплати тим лікарям, які боряться з коронавірусом.

За березень уряд передав у регіони 915 мільйонів гривень. За квітень ми пропрацювали з Національною службою здоров’я України усі гроші, які мають бути виплачені медикам у вигляді 300% доплати до зарплати, причому не погодинно, не якимись окремими порціями, а конкретно 300% доплати. Усі ці гроші також передані на місця через структури і через пакети медичних послуг Національної служби здоров’я України. Коштів для цього достатньо”, – додав прем’єр-міністр.

Коментарі

Позначки: ,