Шмигаль розповів, чи закриють громадський транспорт під час карантину

Новини 14 Вересня, 2021 62
У Львові через ремонт вулиці Шевченка перестане курсувати автобус №6А. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

Уряд не планує зупиняти рух транспорту під час карантинних обмежень.

Про це заявив на прес-конференції прем’єр Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання кореспондентки BBC News Україна, пише “Четверта студія”.

“Закривати транспорт на даний момент ми не плануємо, наша мета – захистити людей, не втручаючись в економіку”, – наголосив очільник уряду.

Сертифікати про вакцинацію у пасажирів у громадському транспорті не вимагатимуть.

“Звичайно, в громадському транспорті вимагати сертифікати недоцільно. Як в метро можна вимагати сертифікати у пасажирів, яких йде великий потік у годину пік?”, – пояснив Шмигаль.

За його словами, пасажири матимуть дотримуватися соціальної дистанції та носити маски.

Водночас уряд вимагатиме вакцинації водіїв та працівників транспорту.

“Колективи мають бути вакциновані: в жовтій зоні – мінімум одна доза, в червоній зоні – дві дози вакцини”, – зазначив Шмигаль.

13 вересня уряд ухвалив зміни до постанови про умови нового карантину в Україні.

Постанова кардинально змінює правила, якщо в Україні введуть червону зону. За прогнозами, це може статися не раніше листопада.

За правилами червоної зони, в Україні закривають все – торгові центри, кафе, ресторани, кінотеатри, ринки, фітнес-зали, скасовують концерти. Працюють лише продуктові магазини, аптеки, заправки.

Проте навіть у червоній зоні у ресторан чи кінотеатр мають пропускати відвідувачів, якщо вони та персонал повністю вакциновані.

Понад 56% українців, опитаних соціологами у серпні, не мають наміру робити щеплення від коронавірусу і вважають, що можна захиститися, миючи руки і дотримуючись дистанції. Такими є результати дослідження, яке провів фонд “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології. Опитування провели у середині серпня за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Коментарі

Позначки: , ,