Шмигаль пропонує доводити в суді, що Шкарлет “вкрав” дисертацію і посаду

Новини 19 Грудня, 2020 719
Денис Шмигаль. Фото: Укрінформ.

Денис Шмигаль. Фото: Укрінформ.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонує депутатам, яких обурює призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки, звертатися до суду та надавати докази звинувачень щодо його плагіату та щодо неодноосібного голосування нардепів.

Про це інформує УП, пише Четверта студія.

Після виступу керівника уряду під час запитань до нього відбулася така словесна перепалка.

Володимир В’ятрович (“Європейська солідарність”): “Людина, яка отримала наукове звання через інтелектуальну крадіжку, тобто плагіат, людина, яка стала міністром через інше порушення – кнопкодавство: чи комфортно Вам працювати з такою людиною в уряді і які ще правопорушення потрібні, щоб Ви ініціювали відставку пана Шкарлета?”.

Денис Шмигаль: “Міністр призначений у відповідності до чинного законодавства. Він зачитав присягу і згідно закону, приступив до виконання своїх обов’язків. Якщо у Вас є застереження – будь ласка, Україна демократична держави, зверніться до судів. Надайте докази, якщо у Вас є докази для кримінального провадження, надайте рішення відповідні – експертні або судові. Ми їх будемо розглядати разом із Вами, з регламентним комітетом, із Верховною Радою”.

Інна Совсун (“Голос”): “Вчора ми бачили, як людина, яка украла дисертацію, украла посаду міністра освіти і науки України. Руками ОПЗЖ ганебно украла посаду. Я не знаю, як я як викладачка після цього маю прийти до своїх студентів і сказати, що красти – це погано. Вам не соромно?”.

Денис Шмигаль: “У Вас є докази в тих звинуваченнях, які Ви зараз із парламентського місця озвучуєте? Прошу їх надати. Якщо це рішення судів, які прийняті іменем України, будь ласка, надайте їх. Якщо це Ваші здогадки – то, будь ласка, зверніться до суду і надайте інформацію так, як цього вимагає законодавство України”.

Коментарі

Позначки: ,