Шмигаль доручив внести «справедливу» постанову про бронювання від мобілізації

Новини 14 Квітня, 2024 436

Під час воєнного стану відкривати кордон для чоловіків призивного віку на виїзд з України влада не планує

Потрібні чіткі та зрозумілі критерії

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував реалізацію більш справедливих підходів до бронювання військовозобов’язаних.

Про це він заявив під час засідання Уряду 9 квітня, пише Четверта студія.

За його словами, для забезпечення військових, які захищають Україну, необхідні працюючі економіка й інфраструктура. Одним з питань в цьому напрямку є справедливе й раціональне бронювання військовозобов’язаних.

Як наголосив прем’єр, сьогодні обороноздатність України залишається пріоритетом номер один, у зв’язку з чим щотижня ухвалюються рішення, які посилюють нашу країну.

Ефективна оборона, за словами прем’єра, є синергією зусиль фронту та тилу.

«Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення потрібна працююча економіка та інфраструктура. Одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних. Працівників підприємств, які дійсно критично важливі, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр заявив, що дав доручення профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання. У тому ж числі було доручено визначити перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури.

«Потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб ні у військових, ні у суспільства не виникало жодних питань, чому ті чи інші люди є заброньованими в нашій державі», – зауважив очільник Уряду.

Коментарі

Позначки: , , ,