Шкарлет назвав дві дати початку навчання в вузах

Новини 04 Серпня, 2020 1 390

Сергій Шкарлет. Фото: Укрінформ.

Освітній процес в закладах вищої освіти розпочнеться з 1 вересня для старших курсів, з 15 вересня – для першокурсників бакалаврату та магістратури.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на засіданні Спілки ректорів вищих навчальних закладів України сказав т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, пише “Четверта студія”.

“Освітній процес починається з 1 вересня для старших курсів, з 15 вересня рекомендовано починати для тих, хто вступив на перший курс, і для магістратури. Але заклад вищої освіти може прийняти рішення про початок навчального процесу – ред.) З будь-якої (дати – ред .), це є “, – сказав Шкарлет.

Він додав, що освітній процес буде починатися відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ та НС, відповідно до розподілу країни на 4 зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону.

Так, згідно з постановою, яку ухвалив уряд, навчальний процес не може проводитися, якщо регіон, де розташований вуз, знаходиться в червоній зоні.

Шкарлет також поінформував, що надходять вже створили близько 90 тисяч електронних кабінетів для надходження на бакалаврат і приблизно 20 тисяч електронних кабінетів для вступу на магістратуру.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 серпня стартувала вступна кампанія до установ вищої освіти. Створення електронних кабінетів триває з 1 по 22 серпня, прийом заяв на місця державного замовлення з 13 по 22 серпня.

Коментарі

Позначки: , ,