Шістьом громадам Львівщини допоможуть розробити інвестиційні паспорти

Новини 20 Серпня, 2021 151

Шістьом громадам Львівщини допоможуть розробити інвестиційні паспорти

Мурованська, Красненська, Городоцька, Золочівська, Червоноградська, Пустомитівська територіальні громади стали переможцями в конкурсі громад Львівської області для отримання експертної підтримки у розробці інвестиційних паспортів.

З цієї нагоди сьогодні, 20 серпня, у Львівській обласній раді вручили сертифікати представникам громад-переможниць, пише Четверта студія.

«Дякую громадам-переможцям за активну позицію, небайдужість до своїх громад, за відповідальність, яка спрямовується на розвиток територій. Львівська обласна рада завжди допомагатиме громадам, які прагнуть щось зробити чи створити. Тому всі ініціативи, які ви задумаєте, ми будемо підтримувати на партнерських умовах.

Майбутній інвестиційний паспорт – це основа розвитку кожної громади, бо хаотичне планування – це вже позавчорашній день, сьогодні треба демонструвати комплексне стратегічне мислення, яке відкриватиме можливості та перспективи кожної громади. Написання інвестиційних паспортів і програм сприятимуть зацікавленню інвесторів розвивати свій бізнес і вкладати інвестиції у ваші громади.

Шістьом громадам Львівщини допоможуть розробити інвестиційні паспорти

Шістьом громадам Львівщини допоможуть розробити інвестиційні паспорти

Шістьом громадам Львівщини допоможуть розробити інвестиційні паспорти

Дуже важливо, аби ви, як пілотні в цьому процесі, стали прикладом своїм колегами з інших громад. У наших спільних інтересах якомога швидше сформувати інвестиційні паспорти у всіх 73 громадах, аби спільними зусиллями потужно працювати над розвитком області.

Упевнена, досвід Львівщини будуть запозичувати інші області України. Запрошую всіх до роботи!», – зауважила у вітальному слові голова Львівської обласної ради, голова Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Ірина Гримак.

Як розповів виконавчий директор Андрій Якимів, ОАМР «Ради Львівщини» має проєкт «Економічний розвиток громад», мета якого – формування ефективної економічної стратегії, активізація підприємницьких ініціатив та інвестиційної діяльності. Напередодні Асоціація провела конкурс на відбір 6 пілотних територіальних громад Львівщини, яких підтримуватиме в розробці інвестиційних паспортів.

«Територіальні громади потребують розвитку ключових елементів спільного маркетингу – інвестиційних продуктів та інформаційних матеріалів, які інвестори використовують для прийняття рішень. Важливим напрямком інвестиційної політики територіальної громади, пов’язаного зі стратегією соціально-економічного розвитку, є маркетинг інвестиційних можливостей серед потенційних інвесторів. Тому важливо розробити інвестиційний паспорт для інтеграції маркетингової пропозиції громади.

За допомогою такого документу потенційні інвестори можуть чітко з’ясувати пріоритети та вичерпний перелік можливостей територіальної громади для інвестування. Інвестиційний паспорт також є ключовим маркетинговим інструментом. Він має сформувати позитивний імідж громади в очах потенційних інвесторів і максимально ефективно проінформувати їх про інвестиційні можливості», – розповів Андрій Якимів.

Після урочистого вручення сертифікатів відбулося підписання договорів про співробітництво, відповідно до яких пілотні громади-переможці спільно з Асоціацією «Ради Львівщини» та з експертами працюватимуть над розробкою інвестиційних паспортів.

Експертну підтримку розробки інвестиційних паспортів здійснюватиме ТзОВ «ППВ Мережі знань» (PPV Knowledge Networks). Допомога надаватиметься на умовах співфінансування громадами та Асоціацією «Ради Львівщини» (50/50).

Коментарі

Позначки: , , , , , ,