Щороку у Зарваниці людей єднають спільні цінності, – Княжицький

Новини 20 Липня, 2020 148

Микола Княжицький. Фото 4studio

Духовний центр Зарваниця – це особливе місце для українців різних християнських конфесій, бо всіх їх об’єднують спільні цінності і любов до України. Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький, який взяв участь в ювілейній Літургії.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу партії “Європейська Солідарність”.

«Зарваниця – це святе місце для кожного українця, незалежно від того, це католики, чи православні. Хоча це греко -католицький паломницький центр, сюди приходить завжди дуже багато православних, тому що всі українські релігії все одно мають спільного Бога і спільних вірних. Коли сюди приходиш, то завжди внутрішньо відчуваєш себе чистіше, відчуваєш єднання з людьми», – сказав Княжицький в коментарі журналістам.

«Цього року була онлайн – проща і це добре, бо люди не ризикують заразитися чи заразити когось іншого. Прийшло багато людей, які, зберігаючи дистанцію і  всі заходи безпеки, молилися всі разом, разом з духовенством греко-католицької церкви, з Петром Порошенком. Мене вразив момент вручення нагороди імені Андрія Шептицького Івану Васюнику, який заснував цей паломницький центр», – зауважив депутат.

«Іван Васюник зробив дуже багато, він згадував тут під час своєї промови про відзначення Голодомору, про те, як багато робили українські християни для порятунку жертв Голокосту. Ці гуманні цінності об’єднують людей традиційно щороку і дуже багато чого вартують», – додав Княжицький.

Коментарі

Позначки: ,