Щоб врятувати країну, ми вдавалися до багатьох непопулярних рішень і розплатилися за це своїм політичним капіталом, – Порошенко

Новини 26 Серпня, 2019 214
Петро Порошенко. Фото: Прямий.

Петро Порошенко. Фото: Прямий.

Посилення впевненості українців у своєму майбутньому та поліпшення економічної ситуації – це результат системних реформ, які реалізовувались останні 5 років, – про це на урочистому прийнятті з нагоди Дня Незалежності заявив п’ятий президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко.

«Соціологи фіксують рекордні показники впевненості українців у майбутньому. Цього разу це не просто традиційний наслідок виборів. Цивілізована зміна влади вже сама по собі стала ознакою нашої європейськості та однією з наших фундаментальних відмінностей від усіх країн колишнього Радянського Союзу. Цей оптимізм – результат копіткої роботи, яку український народ, українська влада, міжнародні партнери України виконали за останні п’ять років. Настає, нарешті, час пожинати плоди важких випробувань і важкої праці. Найсвіжіші дані про зростання ВВП у другому кварталі на 4,6% – символічне та промовисте свідчення того, що ми заклали добру основу для відновлення рівня життя українців», – сказав Петро Порошенко.

П’ятий президент наголосив, що переорієнтація на європейські ринки дозволила стабілізувати економіку та оздоровити її.

«Економічну кризу, спричинену війною, шантажистським та агресивним закриттям Росією своїх ринків, остаточно подолано. Нашими зусиллями Україна переорієнтувалася на ринок Європейського Союзу і активно зміцнює там свої позиції. Україна активно зміцнює свої позиції на українському ринку. Щоб врятувати країну, ми вдавалися до багатьох непопулярних рішень. Розплатилися за це своїм політичним капіталом. Такий підхід дав можливість розчистити авгієві стайні і відкрити перспективи для розвитку країни», – зазначив він.

Коментарі

Позначки: