Щоб і вас так москалі боялись як мене: у центрі Львова нагадали про історичних осіб, які вплинули на становлення України (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 24 Серпня, 2020 2 265

Щоб і вас так москалі боялись як мене: у центрі Львова нагадали про історичних осіб, які вплинули на становлення України. Фото Четверта студія

Король Данило, Дмитро «Байда» Вишневецький, Князь Костянтин Острозький, Пилип Орлик та Степан Бандера «говорили» з минулого в сучасне у центрі Львова

Сьогодні, 24 серпня, у Львові на площі Ринок біля входу в Ратушу у Львові відбувся історично-культурний перфоманс з нагоди Дня Незалежності України.

Про це пише Четверта студія.

Активісти в жартівливій формі нагадали про історичних осіб, які вплинули на становлення нашої країни, та привернути увагу до сучасних загроз незалежності.

“Україна пройшла важкий та довгий шлях до становлення своєї незалежності. Її захоплювали та роздирали на шматки, вона ставала то частиною імперій, то самостійною країною, її територіями велися відкриті війни та спалахували партизанські повстання — це все наш історичний шлях та наш досвід. І в День Незалежності саме час згадати про нього та про уроки, які він несе; про національну свідомість, державотворення, українську історію, про те, як та якою ціною будувалася наша незалежність. Саме для цього і створена ця акція”, – кажуть організатори.

Коментарі

Позначки: , ,