Що зробили Ви, щоб цього не сталось: педагог із 30-річним стажем прокоментувала випадок у школі на Львівщині

Новини 09 Грудня, 2020 7 431

Ілюстрація з відкритих джерел

Педагогиня, голова Жовківської районної організації профспілки працівників освіти і науки Ірина Бродик оприлюднила свою позицію щодо інциденту у Потелицькій школі.

Як пише «Четверта студія», про це педагогиня написала на своїй сторінці у ФБ.

Подія і її наслідки, які стались днями у Потелицькій школі, викликали шквал емоцій у всіх…

Дуже непросто висловити власну думку з приводу айсберга, верхню частину якого бачать усі, дискутують щодо її загрози, «дають вказівки» негайно прибрати її з дороги, а навіть намагаються в її блиску «засвітитись», і скромно мовчать, або через примітивність мислення не знають, або через хитрість не хочуть знати про існування нижньої, яка є фундаментом і першопричиною всього!

Як педагогиня з понад 30-літним досвідом роботи у галузі та безпосередньо з учнями можу стверджувати, що найбільше прав у чиновників-реформаторів, жоден з яких не відповів за свої «реформи» і «обіцянки» та у здобувачів освіти (учнів), «вільні дії» яких значно випередили НУШ.

При повазі до усіх професій і видів діяльності, чи можете собі уявити лікаря, який одночасно лікує 10, 20, 30 і більше пацієнтів, адвоката, який одночасно надає консультації 10, 20, 30 і більше клієнтам, який…., яка…., які…

Кожна дитина унікальна: своїм внутрішнім світом, ментальністю, уподобаннями, потребами і є найщирішим і найвідвертішим відображенням традицій, звичаїв, норм і правил поведінки усієї сім’ї. І їх приходить до класу 10, 20, 30,…

Жодна держава світу, навіть найрозвинутіша економічно, не замінила і не замінить вчителя комп’ютером. Емоції і настрої, які панують у класі, ідуть від учнів до учителя і навпаки, власне і є найбільш вагомими чинниками, що створюють ситуацію успіху, дають мотивацію, допомагають досягнути очікуваних всім соціумом результатів або…

Вмотивований учитель може стати мотиватором до особистісного росту усіх без винятку учнів класу, підвищити самооцінку власну і учнів, спричинити тріщини у топ-чиновницькій заскорузлості мислення по відношенню до соціуму та стати основою його середнього прошарку, який в свою чергу стане основою сильної держави. Зрештою вмотивований вчитель це не лише фінансова складова. Це довіра батьків, повага соціуму….

Мотивація учня це наріжний і багатогранний камінь у роботі учителя. Мотивує передовсім влада. У державі, де рівень життя громадян на пряму залежить від рівня їх освіти, топ-посади отримують досвідчені і фахові люди, учні вже підліткового віку не ставлять ані батькам, ані педагогам логічні, але дорослі і жорсткі запитання: Навіщо вчитися, якщо дипломи наших близьких, інколи навіть «червоні», припадають пилюкою, а їх здобувачі тяжко працюють фізично? Навіщо вчитися, якщо пенсія учителя з 50-річним стажем, як у раба, бо її вистачає заледве на їжу і одяг? Чому Україна – соціальна держава, а соціальний бюджет з чиєїсь легкої, але «брудної руки» називають бюджетом «проїдання»? І нарешті…. «Чого ти сюди прийшла?! Іди звідси!»

Я хочу запитати в усіх, хто так безапеляційно засудив вчинок педагогині: «Що Ви зробили, щоб так не сталось?»

І ще… «Чого Ви сюди прийшли?!»

Як повідомлялося, на Жовківщині вчителька перед класом виховувала учня запотиличниками.

Коментарі

Позначки: , , , ,