Що робити тим, хто в’їжджає з Польщі в Україну на Великдень

Новини 26 Квітня, 2021 212

Фото: Польське радіо

Перед Паскою на кордонах вже почалось і буде пекло, – активісти

У соцмережах оприлюднили рекомендації для подорожуючих, які мають намір в’їхати в Україну на Великоджні свята.

Як пише «Четверта студія», зокрема, оприлюднив перелік вимог і порад для швидкого і безпечного перетину кордону Ihor Sayko на сторінці спільноти Granica / Кордон PL – UA.

«Ви молодці, що працюєте і живете у Польщі. Ви молодці, що пам’ятаєте про рідних в Україні! Ви молодці, що їдете додому чи до колишнього дому на Паску!

Але зробіть кілька речей перед приїздом!

Епізодично на кордонах виникають величезні черги. І причина їх не польська і не українська сторона. Причина – у готовності подорожуючих до перетину кордону.

Так, я поділяю думку більшості, що правила встановлені українською владою – трохи дурня! Перед віконечками українського паспортного контролю – десятки людей. Без масок, без дистанцій. Всім вже плювати після багатогодинного вистоювання в черзі. Багато хто, навіть перетнувши польську сторону здоровим – хапне цього віруса в чисельному натовпі біля українських паспортистів. Саме тут і виникають найбільші затримки. Це і є причиною черг!

Чому? Що хочуть українські прикордонники?

Хочуть встановленого і активованого додатку “Вдома”. І ось тут – сотні людей на слабенький вайфай і поганий мобільний зв’язок починають стягувати цю жахливу глючну програму, з’ясовувати чи є місце в телефоні, чи є український номер і т.д.

Перша рекомендація! Кому це потрібно, встановіть цей додаток ще в Польщі. Не відкривайте, не активуйте. Просто встановіть. Це скоротить час вашого (і всієї черги) стояння в чергах, мабуть, вдесятеро! Активуєте, за бажанням і за потреби вже на кордоні.

І обов’язково хочу наголосити чи нагадати! Ніхто (!) з додатком чи без (!) не має права вас, як громадян України, не впустити в Україну. Просто чітко і одразу повідомте прикордонникам, що сідаєте на карантин. Надайте адресу перебування і український чийсь номер телефону. Справа поліції вас контролювати.

По приїзді (можна не на кордоні за 1200грн) здайте плр тест. Впевнений, що вдома знайдете де дешевше зробити. Наприклад, у Львові ціна плр тесту – до 800грн.

Все! Чітко, швидко, впевнено проходьте кордон! Бо вся затримка зараз через вимогу встановити і активувати цей додаток “Вдома”. І ви розумієте, що перед Паскою на кордонах вже почалось і буде пекло!”, – зазначає у дописі  Ihor Sayko.

 

Коментарі

Позначки: , ,