Ще понад 160 мільйонів гривень отримала Львівщина для ремонту місцевих доріг

Новини 06 Травня, 2021 186
На Львівщині триває ремонт доріг

На Львівщині триває ремонт доріг

Згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів України № 356-р додатково на Львівську область для ремонту доріг місцевого значення виділили фінансування  у сумі 162 610, 6  тис гривень. Додаткове фінансування розподілять на об’єкти,  які розпочали ремонтувати. 

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

“У межах Президентської програми цього року плануємо відремонтувати близько 200 кілометрів доріг місцевого значення. Із додатковим фінансуванням на цей рік з держбюджету маємо суму  понад 1, 3 мільярда гривень. На сьогодні розпочали ремонтні роботи на 21 об’єкті. Зокрема, це дороги Рава -Руська – Гайок, Мшанець- Стрілки, Перемишляни – Чемеринці – Плугів,  Садковичі –Чернихів, Турка –Східниця, вулиця Івана Франка у Підбужі”,   – зазначив Юрій Бучко.

Окремо він акцентував на реалізації проекту Мале карпатське коло, яке дозволить покращити доступність центральної частини Українських Карпат через розбудову транспортної інфраструктури частини Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

“У поточному році продовжимо роботи на дорогах Славське –Хащованя та Бориня –Боберка, яка є під’їзною до майбутнього міжнародного пункту пропуску Боберка – Смольнік та забезпечує виїзд на дорогу Н-13 Львів – Самбір – Ужгород. В проекті передбачено будівництво двох нових доріг, які з’єднають Львівську область із Закарпатською – від нашого села Хащованя до Верхнього Студеного. А також Львівщину з Івано-Франківщиною – від нашої Верхньої Рожанки до села Сеничів. Працюємо, щоб залучити кошти на продовження проекту”, – додав Юрій Бучко.

Стосовно прикордонних доріг Юрій Бучко зазначив, основними під’їзними автомобільними дорогами загального користування місцевого значення до наявних та перспективних пунктів пропуску є: О141901 Турка – Лопушанка, С141704 Мшанець – Стрілки, О141605 Белз – Великі Мости, О141606 КПП «Варяж» – Бояничі та С141612 Варяж – Белз, О141002 Нагірне – Добромиль, С141711 Дроздовичі – Міженець – Бісковичі.

“Ремонт автомобільних доріг за напрямками прикордонного сполучення є не тільки актуальним, а життєво необхідним, він дозволить забезпечити зростання інвестиційної та туристичної привабливості регіону, безпечний та комфортний рух транзитного автотранспорту, що відповідатиме європейським стандартам. На автошляхах Турка – Лопушанка та Мшанець -Стрілки роботи ведуться. Щодо напрямків Белз –Великі Мости, КПП “Варяж”-Бояничі, Варяж –Белз вже розпочали виготовлення проектно-кошторисної документації”, – додав Юрій Бучко.

Нагадаємо, торік рекордні 4,5 млрд грн з усіх джерел фінансування залучили на розвиток дорожньої мережі Львівщини. За ці кошти відремонтували 528 кілометрів автошляхів державного та місцевого значення.

Коментарі

Позначки: ,