“Щасливий бути дотичним”. 88-річний британець разом із родичем допомагають Україні

Новини 23 Травня, 2022 58

"Щасливий бути дотичним". 88-річний британець разом із родичем допомагають Україні

Іноземці приїхали в Україну на три дні.

До України приїхали волонтери з Великої Британії. У звичайному житті чоловіки займаються бізнесом, але зараз — доставили в Україну кілька фур медикаментів. Серед благодійників — 88-річний Брін Вільямс.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Допомагають Україні Брін Вільямс та Марк Пейн. Марк Пейн є одним із засновників організації Humanitarian Aid Now, а Брін — його родич. Чоловіка встигли охрестити найстаршим волонтером у світі. Наприкінці травня йому виповнюється 89 років.

“Щасливий бути дотичним”. 88-річний британець разом із родичем допомагають Україні

“Люди спокійні, займаються своїми справами, ходять по вулиці ніби нічого не сталося, але вони всі знають, що війна триває…Це важко пояснити словами, але я справді відчуваю внутрішнє задоволення від того, що я зміг побувати тут хоч у 89 років і щасливий від можливості бути дотичним до цієї справи”, — каже 88-річний Брін Вільямс.

“Щасливий бути дотичним”. 88-річний британець разом із родичем допомагають Україні

В Україну волонтери привозять, зокрема, і рюкзаки для парамедиків. Марк Пейн каже, в Україні схожих немає. Британці заснували волонтерську організацію на початку повномасштабної війни в Україні. Зараз співпрацюють із кількома компаніями: одна збирає гроші, інша закуповує обладнання, третя — займається логістикою. Нині для України назбирали близько 20 тонн вантажа.

В Україні англійців координує Рудольф Мигович — керівник “Християнської медичної організації”:

“Вони приїхали на “Спринтері” з 4 палетами — фантастична меддопомога з іншої організації Британії. А їхні 20 тонн приїхали фурою — ідея в тому, що їм все одно, вони просто хочуть бути корисними”.

За його словами, найбільше медикаментів зараз потрібні на сході: в Запоріжжі, Сумах, Харкові. Брін та Марк постачають саме те, що необхідне.

“Їм дуже важливо зрозуміти, бо багато організацій відправляють аби що. І таким чином переповнюються склади, система, кордони стоять. Що добре в цих британцях — що вони хочуть знати, що саме вам потрібно”, — каже Рудольф Мигович.

“Щасливий бути дотичним”. 88-річний британець разом із родичем допомагають Україні

Іноземці приїхали в Україну на три дні. Говорять про скоре повернення і вже думають чим допомогти Україні після перемоги. Займаються проєктом з доставлення модульних будинків людям, які втратили житло. Перед від’їздом, хочуть заїхати в сиротинець.

“Там є одна дівчинка 9 років, яка неймовірно вміє малювати. Моя дружина, вона теж малює. Тому ми поїдемо туди, подивимося і візьмемо кілька малюнків до Британії”, — каже 88-річний Брін Вільямс.

Коментарі