Шахти ДП “Львіввугілля” відключали від електроенергії

Новини 23 Грудня, 2019 469

Фото: Над Бугом

23 грудня, близько 01.00 години ночі, було припинено подачу електроенергії на усі шахти ДП Львіввугілля.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Над Бугом».

«Генеральному директору шахтного об’єднання було повідомлено, що допоки не буде заплачено борг за електроенергію – подача напруги на шахти відбуватися не буде.

Проте, станом на 08.15 ранку, роботу копалень було відновлено, оскільки відновили електропостачання. Яка ситуація буде в подальшому – невідомо. Зараз йде процес вирішення питання, як віддати борг ДП за електроенергію», – зазначається у повідомленні.

Також про ситуацію сьогодні вранці написав на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспіки гірників Михайло Волинець:

“В ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх 6 шахтах ДП «Львіввугілля». Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. На всіх 6 шахтах втрачено контроль за рудничною атмосферою, йде затоплення.

Відключення шахт ДП «Львіввугілля» від електроенергії відбулося через заздалегідь невиконувані вимоги з боку «постачальника останньої надії» районної електромережі – сплатити НАПЕРЕД 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019 – січня 2020 року.

Зрозуміло, шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО Центренерго заборгувало гірникам «Львіввугілля» 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні.

Такого не було в історії енергетичної та вугільної галузей! Що це, якщо не цілеспрямоване знищення вуглевидобувних підприємств України? І це в той час, коли в інтересах діячів від бізнесу, за підтримки голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса та сприяння міністра енергетики Олексія Оржеля, інших представників органів влади, продовжується постачання й закупівля електроенергії, вугілля з країни-агресора Росії.

Зі свого боку НПГУ звертається з телеграмами до президента, прем’єр-міністра про необхідність вжити термінових заходів для реагування на надзвичайну, штучно створену висшими чиновниками ситуацію”, – написав Волинець.

 

Коментарі

Позначки: , ,