Шахту “Надія” позбавили світла

Новини 05 Жовтня, 2020 253

Ілюстративне фото

Сьогодні, 5 жовтня, на шахті “Надія”, що на Львівщині повністю відключили світло.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє народний депутат фракції “Слуга Народу” Юрій Камельчук, пише “Четверта студія”.

“Це вже просто перейшло всі межі. Львівобленерго вирішило піти на конфлікт з Міненерго. Хто не знає, власники Львівобленерго – Суркіси. Шахта Надія винна понад 12 млн грн. Ця історія тягнеться 5-6 місяців. Гроші витягнули з шахти попередники”, – йдеться у повідомленні.

За словами Камельчука, шахта “Надія” уже повинна була отримати 47 млн грн, але ці гроші для виплати зарплати.

“З іншого боку, як не буде електроенергії, то не буде роботи і зарплати. Тому варто директору разом з Міненерго подумати про перерозподіл коштів. Щоб і зарплата і електроенергія для продовження стабільної роботи 600+ працівників та спокійного життя їх сімей.

Кабмін цієї п‘ятниці повинен затвердити порядок оплати від Міненерго для шахти Надія. Нарешті, сподіваюся, це станеться. І тоді наступного тижня гроші прийдуть. Борг за електроенергію 12 млн грн шахта “Надія” може закрити протягом 4-5 місяців. Проте Львівобленерго це не влаштовує. Їм байдуже, що шахта зупиняється, починає затоплюватися, видобуток зупиняється і шахтарі знову можуть отримати затримку зарплати”, – зазначає Камельчук.

Коментарі

Позначки: , ,