Шахтарям на Львівщині виплатять заборгованість за два місяці

Новини 03 Листопада, 2021 43

На Львівщині працівникам шахт виплатять заборгованість за липень та серпень 2021 року. На це з державного бюджету скерували 178 мільйонів гривень.

Про це Суспільному повідомив виконувач обов’язків начальника інформаційної служби ДП “Львіввугілля” Сергій Бобра, пише Четверта студія.

Гроші на картки працівників, за словами Сергія Бобри надійдуть протягом 2 листопада.

“178 мільйонів на рахунок ДП “Львівугілля” надійшли вчора, о 18:50. З цих коштів буде виплачено 100% заборгованості за липень та серпень 2021 року. Їх скерують на виплату зарплатні шахтарям та працівникам ДП “Львіввугілля”. На особові рахунки вони надходитимуть сьогодні, 2 листопада. Виплати контрактникам та строковикам, а також лікарняні за рахунок підприємства будуть здійснені за гроші, які надійдуть за продаж продукції”, — каже в. о. начальника інформаційної служби ДП “Львіввугілля”.

Зарплату за вересень та жовтень мають виплатити з реалізації вугілля. Точної інформації, коли люди отримають ці гроші, наразі немає.

“Коли будуть зараховані гроші, буде закритий липень, серпень і частково жовтень. Шахтарям виплатили аванс відсотків 20 (за жовтень, — ред). Ці гроші, які будуть за вересень, генеральний директор зобов’язується виплатити від реалізації вугільної продукції. Фонд зарплати в нас становить 150 мільйонів. Ми заробили за останні 2 місяці близько 240 млн гривень. Де ті гроші? Люди чекають зарплатню на картки”, — каже голова первинної профспілкової організації незалежної профспілки гірників України Василь Семканич.

Сергій Бобра додає, наразі шахти працюють у звичному режимі. Усі працівники перебувають на робочих місцях.

Коментарі

Позначки: ,