Шахтарям Львівщини боргують 317 млн грн

Новини 14 Січня, 2020 176

Ілюстрація: ФБ/Михайло Волинець

Волинець каже, що уряд проігнорував указ Зеленського

Заборгованість із заробітної плати гірникам ДП «Львіввугілля» станом на 13.01 становить 317,79 млн грн.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Заборгованість із заробітної плати гірникам ДП «Львіввугілля» станом на 13.01 становить 317,79 млн грн.

Борг споживачів перед ДП «Львіввугілля» дорівнює 271 млн грн. (ДП «Держвуглепостач» заборгувало 113 млн грн, Калуська ТЕС – 15 млн грн, ПАТ «Центренерго» – 143 млн грн.)

Останнє повідомлення про нарахування зарплати за жовтень  2019-го шахтарям, їх родинам прийшло 24 грудня, напередодні новорічних і різдвяних свят. Протягом грудня та січня підприємство коштом від реалізації вугільної продукції частково розрахувалось з працівниками за лікарняні, що брали робітники у серпні-жовтні, видали гроші гірникам, які зараз служать у військовій зоні.

Президентський указ №874/2019 урядовцями похерено — про обіцянки забуто.

Людей підтримали місцеві депутати. На позачергових сесіях Червоноградської міської та Львівської обласної рад, що відбулися наприкінці грудня, вони ухвалили звернення до президента, прем’єр-міністра та уряду України з вимогою зупинити імпорт електроенергії із Росії, Білорусі та не допустити припинення роботи вугледобувних підприємств України.

Проте люди деморалізовані. Деморалізований колектив підприємства. Деморалізовані міста та селища поруч з шахтами, бо гарантія їх виживання – життя та робота підприємства. Але для «зелених реформаторів» це питання навіть не десяте за важливістю», – зазначив Михайло Волинець.

Як повідомлялося, шахтарі Львівщини погрожують перекрити міжнародні траси.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,