Шахтарі заблокують рух у центрі Львова

Новини 02 Серпня, 2021 261

Ілюстративне фото

Вугільники планують продовжити акцію протесту на День Незалежності у Києві

4 серпня, у середу, вугільники Львівщини проведуть пішу ходу вулицями міста Львова до будівлі Львівської ОДА, через заборгованість заробітної плати за квітень – липень 2021 року.

Про це у Фейсбуці повідомив Михайло Волинець, пише “Четверта студія”.

«У випадку не прийняття заходів щодо виплати заробітної плати, залишаємо за колективами право на більш радикальні акції протесту в місто Києві до Дня Незалежності», – йдеться у зверненні профспілок до центральних та місцевих органів влади.

Михайло Волинець зазначив, що “монобільшість парламенту заявляє про дефіцит вугілля на ТЕС та готовність купувати вугілля та електроенергії з Росії, при цьому не даючи працювати вітчизняній вугледобувній галузі. Ситуація не тільки на заході країни – у всіх вугільних регіонах…

У шахтарів не залишилось коштів на купівлю найнеобхіднішого, їжі, не говорячи про збори дітей до школи та виплати за кредитами. Попри обіцянки на найвищому рівні, гірників тримають на голодній пайці. Станом на 2 серпня працівникам держшахт за виконану ними роботу винні майже 1,7 млрд грн”, – розповів Михайло Волинець.

Коментарі

Позначки: , ,