Шахтарі досі не отримують заробітну плату, – нардеп

Новини 16 Грудня, 2020 105
Михайло Бондар

Михайло Бондар

Незважаючи на всі обіцянки влади, співробітники вугледобувних шахт як і раніше не отримують заробітну плату. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», голова підкомітету вугільної промисловості Михайло Бондар.

«Чи є в когось сумніви, що шахтарська професія дуже важка і небезпечна? Люди кожен день, ризикуючи своїм життям, спускаються від 500 метрів і глибше в надра землі, щоб добути вугілля, щоб в наших домівках було тепло. Зараз вони не отримують заробітну плату. З 1 листопада вже можна було на сторінках соцмереж бачити, як державні підприємства вугледобувного сектору звітують про виконання плану видобутку вугілля і прохідницьких роботах. Але ці люди не отримують заробітну плату», – сказав народний депутат.

Він наголосив, що подібне ігнорування шахтарів є неприпустимим.

«Ми з колегами пробуємо навіть прив’язати ці виплати заробітної плати до якихось свят і щоразу тицяємо в обличчя прем’єр-міністру і урядовцям, щоб вони виплатили нарешті заробітну плату, яка має виплачуватись кожен місяць. Ми вже намагаємось достукатися до їх сумління, зважаючи на людські фактори. Щоб вони зрозуміли, що шахтарські родини мають годувати дітей, забезпечувати функціонування родини і, на жаль, буквально вчора ми почули від прем’єр-міністра, що немає гарантій, що цього тижня виплатять цю заборгованість», – сказав він.

«Немає виплати по заборгованості з бюджетних коштів і за відправлену вугільну продукцію, яку реалізовують через «Центренерго». Ганьба таким урядовцям за цю їхню роботу», – підсумував Бондар.

Коментарі

Позначки: ,