Шахтарі Червонограда вже у Києві

Новини 12 Червня, 2019 222

Ілюстрація ФБ/ДП "Львіввугілля"

12 червня на рахунок ДП “Львіввугілля” в органах Державного Казначейства України надійшли кошти за Бюджетною програмою “Реструктуризація вугільної галузі” на виплату заробітної плати усім працівникам держпідприємства 100% за березень та 4% за квітень 2019 року шахтарям.

Про це повідомили у ДП “Львіввугілля».

Як зазначається  у повідомленні, крім лікарняних та виплат мобілізованим, які будуть оплачені при надходженні коштів від реалізації вугільної продукції.

Кошти поступають на особові рахунки.

Як повідомив Михайло Волинець, голова первинної профспілкової організації НПГУ шахта «Степова» ДП «Львіввугілля» та заступник голови Регіонального об’єднання НПГУ м.Червоноград Василь Семканич телефоном повідомив, що до Києва приїхала делегація від страйкуючих шахтарів на зустріч із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом для врегулювання критичної ситуації, яка склалася через заборгованість із заробітної плати. Про зустріч з Прем’єр- міністром домовився міський голова Червонограду Андрій Залівський. До складу делегації входить також профспілковий лідер Василь Семканич.
Шахтарі ДП «Львіввугілля» продовжують акцію протесту з вимогами повернути зароблене. Обіцяні міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом кошти, працівники ще не отримали.

За оперативними даними Міненерговугілля станом на 11 червня 2019 року загальна заборгованість гірникам вже становить 1, 135 млрд грн.

Шахтарям Донеччини не віддали зароблених 447,8 млн грн, Львівщини – 417,1 млн грн, Луганщини – 224,5 млн грн.

Вчора, 11 червня шахтарі ДП «Львіввугілля» збиралися на Вічевій площі у Червонограді, де оголосили зверненням та вимоги до керівництва держави. Ситуація доходить до критичної межі – робітникам не виплачена заробітна плата за березень, квітень і травень поточного року. Якщо вимоги трудового колективу залишаться не виконаними – 13 червня акція протесту гірників Львівщини відбудеться у Києві.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,