Шахта «Степова» 9 грудня втратить право видобувати вугілля

Новини 04 Грудня, 2020 455

Фото: "НЕО Радіо"

Копальня не отримала спецдозволу на користування надрами

9 грудня шахта «Степова» втратить право видобувати вугілля: копальня не отримала спецдозволу на користування надрами.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «НЕО Радіо Червоноград», про це повідомив начальник Управління гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Львівській області Володимир Осадця, під головуванням якого було розглянуто Програми розвитку гірничих робіт шахт ДП «Львіввугілля» на 2020 рік та проаналізовано стан охорони праці та промислової безпеки на шахтах.

Він відзначив, що станом на 26 листопада 1 тис 942 підземних працівників не пройшли періодичне тренування в саморятівниках в спеціальних «димових камерах», а це 45 % від загальної кількості підземних працівників ДП «Львіввугілля». Гірничі виробки шахт ДП «Львіввугілля» забезпечені на 88% пожежно-зрошувальними трубопроводами, для повного забезпечення гірничих виробок пожежно-зрошувальними трубопроводами бракує 14 тис 216 погонних метрів. Володимир Осадця зазначив, що постановою Львівського окружного адміністративного суду на підставі адміністративного позову Головного управління Держпраці у Львівській області до ДП «Львіввугілля» винесено постанову про заборону ведення гірничих робіт в гірничих виробках шахт ДП «Львіввугілля», які не забезпечені пожежно-зрошувальним трубопроводом.

Також стурбованість Держпраці викликає й те, що у шахти «Степова» 9 грудня 2020 року закінчуються терміни дії спеціального дозволу на користування надрами та акту про надання гірничого відводу, а в разі їх не продовження шахта не має права вести гірничі роботи. Відповідно Програма розвитку гірничих робіт на 2021 рік по шахті не погоджена до отримання чинних спеціального дозволу на користування надрами та акту про надання гірничого відводу.

НА СВІЙ СТРАХ І РИЗИК…

9 грудня шахта «Степова» втратить право видобувати вугілля: копальня не отримала спецдозволу…

Опубликовано Нео Радіо – 100.5 FM Червоноград Четверг, 3 декабря 2020 г.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,