Шахрай з Київщини здавав неіснуючі квартири на заході України

Новини 21 Травня, 2022 253

Шахрай з Київщини здавав неіснуючі квартири на заході України

Наживався на війні

Мешканець Київської області від початку повномасштабного вторгнення Росії здавав в оренду переселенцям неіснуючі квартири в західних областях України.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі, пише Четверта студія.

“Згідно із матеріалами досудового розслідування, з початку 2022 року на території міста Києва, Полтавської та Кіровоградської областей діє група осіб, яка використовуючи торгові інтернет-платформи, шахрайським шляхом заволодіває грошовими коштами громадян під виглядом продажу неіснуючих товарів та здачі житла в оренду.

У ході слідства викрито одного з учасників шахрайської схеми, жителя Київської області, який з початком збройної агресії рф проти України заробляв гроші, розміщуючи в інтернеті оголошення про оренду неіснуючого житла в західних областях країни, — йдеться у повідомленні.

Отримавши авансовий платіж від громадян, які через військові дії були змушені залишити свої домівки, чоловік переставав виходити з ними на зв’язок, а гроші привласнював собі. Зараз встановлено вісім потерпілих від шахрайської схеми.

Вдома у затриманого провели обшук та вилучили кошти, мобільні телефони, банківську картку. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі

Позначки: