Сертифікація вчителів – 2022: етапи та терміни реєстрації

Новини 15 Липня, 2022 213

Сертифікація вчителів - 2022: етапи та терміни реєстрації

Результати тестування та інформацію про допущення/недопущення їх до участі в наступному етапі буде розміщено в кабінетах учасників сертифікації до 28 вересня

Час війни – велике випробування для нашого народу. Попри такий важкий період тримати освітній фронт вкрай важливо. Освіта – це турбота про майбутнє нації, про формування суспільства, яке дотримується цінностей та прагне розвивати свою державу. Роль учителя – ключова.

Через впровадження воєнного стану в Україні було змінено терміни реєстрації та проходження сертифікації вчителів, повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Львівській області, пише Четверта студія.

Реєстрація на сертифікацію відбуватиметься у два етапи:

І основний – з 1 до 8 серпня 2022 року (у межах граничної кількості для кожного регіону). Квота для педагогів Львівської області становить 178 осіб.

ІІ додатковий – з 9 до 15 серпня 2022 року (у межах загальної граничної кількості – 2500).

Наказ МОН від 30 березня 2022 року № 278

Сертифікація педагогічних працівників складається з трьох етапів: незалежного тестування учасників сертифікації, самооцінювання власної педагогічної майстерності та вивчення практичного досвіду роботи вчителя.

Організація незалежного тестування відбудеться відповідно до наказу МОН № 513 від 01.06.2022

Незалежне тестування вчителів початкової школи відбудеться 10 вересня.

Затверджено зміст тесту, орієнтовний розподіл завдань і схему нарахування балів сертифікації педагогічних працівників 2022 року.

Зміст тесту визначає Програма незалежного тестування.

Тест міститиме 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Результати тестування визначатимуть на підставі набраної учасником сертифікації кількості балів за виконання всіх тестових завдань.

Результати тестування та інформацію про допущення/недопущення їх до участі в наступному етапі буде розміщено в кабінетах учасників сертифікації до 28 вересня.

 

Коментарі

Позначки: ,