Серед факторів, які впливають на коливання ціни газу, перебіг політичних подій в Україні, – «Львівгаз збут»

Новини 27 Жовтня, 2020 356
Як для мешканців Львівщини зміниться вартість газу. Фото: відкриті джерела.

Як для мешканців Львівщини зміниться вартість газу. Фото: відкриті джерела.

“Львівгаз збут” повідомляє ціну природного газу в листопаді

Ціна на газ для побутових споживачів Львівщини наступного місяця становитиме 8,8079 грн за кубометр, що дорівнює 0,8381 грн/кВт*год.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Львівгаз збут» у ФБ.

Експерти Асоціації постачальників енергоресурсів, до якої входить і ТОВ «Львівгаз збут», назвали 5 факторів, які впливають на коливання ціни газу:

Котирування на європейських газових хабах. На розвинутих ринках Європи ціни змінюються щоденно.

Зміна курсів валют. Оскільки на ринку продається не лише український газ, а ще й газ з Європи, тож його ціна буде залежати також від вартості гривні.

Попит та пропозиція ресурсу на ринку. З наближенням опалювального сезону ціни на природний газ і в Україні, і в Європі традиційно зростають.

Розмір запасів газу також впливає на ціну. Чим більше запаси влітку, тим більша пропозиція буде взимку. Але важливо й те, по якій ціні цей ресурс закуповували.

Перебіг політичних подій в Україні й на міжнародній арені: як би ми не хотіли, щоб ринок не залежав від політики, однак на ціну газу впливає і цей фактор.

Оскільки наближається зима, можна очікувати, що вартість блакитного палива в Україні продовжить рости. Прогнозувати зниження ціни можна буде після новорічних свят.

 

Коментарі

Позначки: , ,