Сенат Австралії ухвалив заяву щодо Голодомору в Україні

Новини 29 Листопада, 2017 53

Фото Укрінформ

В ухваленій заяві австралійський Сенат засудив дії сталінського режиму, спрямовані на знищення національних, культурних та релігійних прав українців

Верхня палата австралійського парламенту – Сенат – ухвалила заяву до 85-х роковин Голодомору 1932-22 років в Україні. Про це повідомила автор документа сенатор Катрина Білик на своїй сторінці у Facebook

“Сьогодні моя заява з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-22 років в Україні знайшла схвалення Сенату”, – зазначила вона.

У заяві австралійський Сенат засудив дії сталінського режиму, спрямовані на знищення національних, культурних та релігійних прав українців, а також нагадав, що внаслідок свідомих дій цього режиму в 1932-33 роках майже 7 млн українців померли від голоду.  Крім того, Сенат визнав важливість пам’ятати ці страшні події, щоб запобігти таким злочинам проти людства в майбутньому. Закликав вшанувати пам’ять тих, хто загинув під час Голодомору, а також засвідчити свою повагу і підтримку австралійським українцям, які пережили цю страшну трагедію і розповіли про неї. “Приєднатися до української спільноти Австралії та світової спільноти у вшануванні цих трагічних подій в рамках кампанії “Україна – пам’ятає, світ – визнає”, – йдеться у заяві.

Союз українських організацій Австралії та Посольство України в Австралії привітали ухвалення цієї заяви і подякували сенатору Білик за порушення такого важливого для українців всього світу питання у стінах австралійського Сенату.

Коментарі

Позначки: ,