Семерак на Львівщині: Після аварії у Грибовичах ми вперше провели інвентаризацію всіх існуючих сміттєзвалищ (ФОТО)

Новини 21 Червня, 2019 927

Остап Семерак з візитом на Сокальщині, фото: 4studio

Сьогодні, 21 червня, на Львівщині із робочим візитом перебуває Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

У межах візиту у сесійній залі Сокальської районної державної адміністрації відбулася розширена нарада під головуванням Остапа Семерак щодо актуальних екологічних проблем Сокальського, Кам’янка-Бузького районів та м.Червоноград Львівської області.

“За роки незалежності України цією проблемою відходів ніхто не займався, не було жодних стратегічних урядових рішень. Після аварії у Грибовичах ми вперше провели інвентаризацію всіх існуючих сміттєзвалищ, із фахівцями Євросоюзу розробили сценарій реформи – Стратегію управління відходами, ухвалили Національний план її реалізації. Люди чекають на практичні відповіді: що робити з відходами, як їх сортувати, як зменшити обсяги, куди здати папір, скло, пластик, батарейки чи стару побутову техніку. Все це має бути прописано у регіональних планах, над якими зараз працюють обласні державні адміністрації і до написаннях яких мають бути залучені територіальні громади”, – пояснив Остап Семерак.

Він зазначив, що роботу над регіональними планами має бути завершено до 2020 року.

“Весь цей час Мінприроди консультує всі обласні державні адміністрації щодо ключових моментів, які мають бути враховані в регіональних планах. До речі, Львівська обласна адміністрація є одна з лідерів по підготовці такого плану. Громади вже зараз мають говорити про реальні проблеми з відходами на місцях, щоб підготовлені документи стали ефективними практичними сценаріями і давали відповіді як впровадити нові технології, як залучити інвесторів. Це повинен бути інвестиційний план із врахуванням реальних потреб кожного села і містечка”, – резюмував Остап Семерак.

Участь у нараді взяв заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Максим Василишин.

У межах заходу присутні також розглянули стан водних ресурсів басейну Західного Бугу.

Окрім того, на розширеній нараді презентували проект ПРООН-ГЕФ «Сприяння розвитку раціонального тваринництва та збереженню екосистем в північних областях України» та представили результати проекту по збереженню та сталому використанню торфовищ (досвід Ніжина).

Коментарі

Позначки: , , , ,