Село на Львівщині, яке є одним з найдавніших поселень Галицької держави, святкувало день заснування (ФОТО)

Новини 30 Липня, 2018 134

Фото: Буська РДА

Село Соколівка Буського району Львівщини – одне з найдавніших поселень Галицької держави – цієї неділі, 29 липня, відзначило  1002-у річницю з дня свого заснування.

Про це повідомили у Буській РДА.

Як зазначається у повідомленні, велелюдне дійсно з нагоди уродин села відбувалося біля Народного дому, також було задіяно прилеглу територію парку. До свята готували не лише мистецьку програму, а й провели благоустрій території усього населеного пункту, який милував око як місцевих мешканців, так і гостей.

«Під час святкування, на імпровізованій сцені були учасники художньої самодіяльності і чимало тих, хто вже певний період часу тут не живе, проте горнеться до села, не забуває, приїжджає при першій нагоді», – зазначається у повідомленні.

За древнім українським звичаєм святкування розпочалося з благословення настоятеля місцевого храму Вознесення Господнього УГКЦ о. Василя Харка. Соколівський сільський голова Мирослава Леськів привітала усіх учасників святкувань, не обминула увагою поважних гостей, які завітали на День села, керівників Львівщини, району і депутатів різних рівнів, – інформує РДА.

Під час святкування працював ярмарок домашніх смаколиків і виробів народних умільців.

Фото: Буська РДА

 

Коментарі

Позначки: