Секретарем Львівської міськради пропонують призначити Маркіяна Лопачака

Новини 04 Грудня, 2020 329

Фракція "Європейської Солідарності" у Львівській міській раді. Фото: 4studio

Від Садового вимагають запустити роботу Львівської міськради

Фракції партій “Європейська Солідарність”,  ВО «Свобода», «Варта» у Львівській міській раді озвучили своє звернення на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної організації партії “Європейської Солідарності”.

“Звертаємось до громади, представників ЗМІ, новобраних депутатів Львівської міської ради та вчетверте обраного міського голови Львова.

1. Сьогодні головне завдання усіх депутатів ЛМР та міського голови – запуск повноцінної роботи Львівської міської ради. Друге засідання першої сесії новообраної ради повинне зняти усі перепони для старту роботи цього представницького органу.

ЛМР має запрацювати вже у перші тижні грудня, оскільки у 2020 році згаяно дуже багато часу: остання сесія проводилась ще на початку вересня, а до того аж у квітні. За цей час в громади накопичилась дуже багато питань, які потребують вирішення.

Міська рада повинна нормально працювати, провести ревізію органів виконавчої влади, а також вчасно прийняти збалансований бюджет. Для цього потрібно обрати секретаря ради, затвердити структуру комісій, а також регламент роботи. Без цих рішень робота ЛМР буде заблокована.

2. Минулого тижня Андрій Садовий офіційно звернувся до фракції ЄС, щоб ми запропонували кандидатуру на посаду секретаря ради.

Фракція ЄС разом із більшістю депутатів Львівської міськради підписали меморандум про співпрацю. Разом ми запропонували кандидатуру на посаду секретаря ради – депутата Маркіяна Лопачака.

Просимо міського голову прийняти рішення більшості депутатів, не гаяти часу і висунути Маркіяна Лопачака на посаду секретаря Львівської міської ради вже на сьогоднішньому пленарному засіданні.

Мер Львова неодноразово заявляв, що готовий до конструктивної роботи. Сьогодні ми побачимо, чи щирими були його слова.

3. Наостанок в післявиборчий перехідний період «Європейська Солідарність» звертається до Львівського виконкому, а також до виконкомів громад, які стали частиною Львівської ОТГ.
Колеги,  приймайте лише ті рішення, які є вкрай необхідними для забезпечення нормального функціонування громад, але не приймайте жодних земельних, інвестиційних чи інших стратегічних рішень, які можуть нашкодити об’єднаній львівській громаді.” – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що сьогодні у Львівській міській раді відбулась перша сесія VIII скликання.

Коментарі

Позначки: , , , , ,