СБУ затримала зрадника, який охороняв окупаційну тюрму рф під час захоплення Херсона

Новини 11 Жовтня, 2023 41

Для цього написав «заяву на працевлаштування» на ім’я очільника так званого «управління служби виконання покарань по Херсонській області» колаборанта Євгена Соболєва

Служба безпеки спільно з ДБР та Національною поліцією викрила ще одного зрадника, який добровільно вступив до каральних органів росії під час тимчасової окупації правобережної Херсонщини.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зловмисником виявився експосадовець «Дар’ївської виправної колонії № 10», який після захоплення обласного центру перейшов на бік загарбників і запропонував свою «кандидатуру» до лав охоронців російських тюрем.

Для цього написав «заяву на працевлаштування» на ім’я очільника так званого «управління служби виконання покарань по Херсонській області» колаборанта Євгена Соболєва.

У червні 2022 року зрадника призначили «молодшим інспектором групи нагляду» у складі захопленої на той час «Північної виправної колонії № 90».

На цій «посаді» він забезпечував охорону камер та «периметра» російської тюрми, до якої рашисти ув’язнювали учасників руху опору в регіоні.

Також фігурант брав участь у депортації потерпілих до місць позбавлення волі на території країни-агресора.

Після звільнення Херсона зловмисник втік до Вінниччини, де сподівався «загубитися» серед місцевих жителів і таким чином уникнути правосуддя.

Однак, співробітники СБУ розшукали зловмисника і затримали його за місцем тимчасового проживання.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

 ▪ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

 ▪ ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи з викриття і затримання зрадника проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з ДБР та Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарі

Позначки: