СБУ затримала на Львівщині 55-річну прихильницю Путіна

Новини 23 Серпня, 2022 60

Спецслужба викрила прихильницю «спецоперації», яка прославляла злочинні дії армії ворога, поширювала наративи кремлівської пропаганди та дискредитувала Збройні сили України.

Про це повідомляє СБУ у Львівській області, пише «Четверта студія».

На особистій сторінці в забороненій соціальній мережі «Вконтакте» жінка брала участь в деструктивних інформаційних акціях росії та поширювала заклики до припинення існування України.

Як стало відомо, на початку серпня кремлівська шанувальниця прибула на Львівщину де і переховувалась від своїх «російських визволителів» (сама ж вона родом з Донецької області). Оперативники спецслужби миттєво встановили місцеперебування зловмисниці та в ході невідкладних слідчих дій затримали жінку на місці.

Зловмисниці вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечування збройної агресії російської федерації проти Україні, глорифікація її учасників) КК України. Обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з можливістю внесення застави в розмірі 744 тис грн.

Тривають слідчі дії.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили оперативники Львівського райвідділу та слідчі Управління СБ України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Коментарі

Позначки: ,