СБУ затримала колишнього голову Львівської обласної ради під час одержання хабара (ФОТО)

Новини 13 Грудня, 2020 2 995

Фото: ФБ/Zinoviy Huzar

Ярослав Гадзало вимагав елітний позашляховик від претендента на заміщення вакансії академіка

СБУ викрила президента Національної академії аграрних наук на отриманні хабаря.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сторінці СБУ у ФБ.

Як зазначається,  «СБУ викрила президента Національної академії аграрних наук на отриманні хабаря.  Такий «подарунок» посадовець отримав за обіцянку включити до списку на заміщення вакансії академіка «необхідну людину». Президент НААНУ також гарантував, що передасть необхідні матеріали на розгляд Президії академії.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших причетних осіб».

У дописі на своїй сторінці у ФБ Zinoviy Huzar пише, що  СБУ викрила президента Національної академії аграрних наук Ярослава Гадзала (2001 — 2002 — голова Львівської облради).

«Тривожний місяць грудень для колишніх голів Львівської облради в Києві.

Днями СБУ викрила президента Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзала (2001 — 2002 — голова Львівської облради) на отриманні хабара і вручили підозру, через елітний позашляховик, який він отримав в якості “подяки”,- за включення особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшу передачу відповідних матеріалів на розгляд президії НААН.

А 30 грудня 2017 року, у Києві, детективи НАБУ затримали на хабарі директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка, нагородженого того ж 2017року, — орденом Ярослава Мудрого V ступеня.(1997–1998 роках голова Львівської облради). Фурдичко вимагав 500 тис. доларів “за обіцянку не перешкоджати законній діяльності приватного підприємця, пов’язаній із використанням земель фонду Національної академії аграрних наук України”, – зазначає у дописі Zinoviy Huzar.

Тривожний місяць грудень для колишніх голів Львівської облради в Києві.
Днями СБУ викрила президента Національної…

Опубликовано Zinoviy Huzar Суббота, 12 декабря 2020 г.

 

Довідково. Ярослав Гадзало народився 3 серпня 1958 (село Артищів, Городоцький район, Львівська область). Освіта: Вишнянський радгосп-технікум; Українська сільськогосподарська академія, факультет захисту рослин (1978—1983), аспірантура там же (1983—1986); кандидатська дисертація «Ентомофауна малини і боротьба з шкідливими видами в центральному Лісостепу УРСР» (Українська сільськогосподарська академія, 1986); докторська дисертація «Агробіологічне обґрунтування інтегрованого захисту ягідних насаджень від шкідників у північно-західному Лісостепу і Поліссі України» (1999, Національний аграрний університет).

  • З 1983 — аспірант, з 1986 — викладач, заступник декана факультету захисту рослин Української сільськогосподарської академії.
  • З 1987 — заступник голови колгоспу, село Завидовичі Городоцького району; перший заступник генерального директора АПК «Городоцький»; начальник Городоцького районного управління сільського господарства; голова Городоцької райради народних депутатів.
  • Вересень 1995 — травень 1998 — голова Городоцької райдержадміністрації.
  • З травня 1998 — заступник голови з питань агропромислового комплексу, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації.
  • 5 липня 2001 — квітень 2002 — голова Львівської облради.
  • Червень 2002 — липень 2006 — перший заступник Голови Державного комітету України з водного господарства.
  • Квітень 2007 — квітень 2010 — заступник Міністра аграрної політики України.
  • 2013 — президент НААН.

Був завідувачем кафедри ентомології Національного аграрного університету.

Був депутатом Львівської облради (з 1995).

Член-кореспондент УААН (2002).

Коментарі

Позначки: , , , , ,