​​СБУ закликає власників вебкамер припинити онлайн-трансляції з них на стрімінгових сайтах

Новини 05 Червня, 2023 86

Також, громадян, які помітили таку діяльність, просять повідомляти в телеграм боті stop_russian_war_bot про таку діяльність.

Про це пише Четверта студія.

Такі рекомендації спрямовані на те, щоб росія не могла в реальному часі спостерігати за ситуацією, яка відбувається в нашій державі. 

Зокрема, це повʼязано з тим, що вороги за допомогою хакерських зламів або знімання інформації з онлайн-трансляцій через стрімингові сайти отримують потрібну інформацію.

Також, заборонено здійснювати поширення інформації про рух Збройних Сил, дислокацію, передислокацію, відеозйомку оборонних об’єктів. Це карається Кримінальним кодексом України та загрожує позбавленням волі терміном на 12 років. Це передбачає стаття 114-2 ККУ.

Важливо‼️ Така рекомендація і застереження стосуються приватних камер, які підключені до мережі інтернет. Запис на камери здійснюватися може, але трансляція його на стрімінгові сайти заборонена,

Станом на сьогодні, це рекомендація СБУ, надалі після здійснення ракетних обстрілів, кіберфахівці збиратимуть інформацію, як були здійснені чи були відкориговані обстріли, і загалом, яка ситуація з дотриманням наших застережень.

Коментарі

Позначки: