СБУ взялася за власників львівського горілчаного заводу «Гетьман»

Новини 09 Квітня, 2020 2 267

Ілюстрація: 368.media

СБУ відкрила справу стосовно власників львівського горілчаного заводу «НВП «Гетьман», які виробляли необліковану горілку. Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів справи за ч.1 ст. 199 КК.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє 368.media.

Як зазначається, завод належить сім’ї екс-депутата Львівської облради від «Партії Регіонів» Олегу Баляшу. Власником заводу вказана його дружина Оксана.  Посадові особи підприємства здійснювали виробництво необлікованої лікеро-горілчаної продукції «Наливайко», «За волю», Monopoly і т.д., яка в заводських умовах маркується підробленими марками акцизного податку.

У подальшому,  торговими агентами від суб’єктів підприємницької діяльності здійснюється отримання замовлень для подальшої поставки зазначеної фальсифікованої горілчаної продукції в мережу роздрібної торгівлі.

В якості бухгалтерських документів, що підтверджують факт реалізації фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції «Гетьмана» в магазини роздрібної торгівлі надаються видаткові накладні ТОВ «ДОМЕЛ». Сама компанія знаходиться в стадії припинення діяльності. Особою, відповідальною за формування видаткових накладних є бухгалтер горілчаного заводу, а зберігають товар на території «Львівський молочний комбінат філія ПП КФ «Прометей ». Дана територія не передбачена як база зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів – її немає в реєстрі податкових органів.

Встановлено, що вартість фальсифікованої продукції в мережі роздрібної торгівлі становить 52-55 гривень за пляшку горілки об’ємом 0,5 літра, не відповідає показникам мінімальної роздрібної ціни на відповідну продукцію встановленої положеннями постанови Кабміну. Таким чином, бізнесмен незаконно реалізовує горілку.

Під час обшуку знайшли 75 тис. Пляшок горілки і 2 млн гривень не облікованої готівки.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,