СБУ викрила медика, який вимагав хабар за безкоштовну операцію зі «збереження життя» пацієнта (ФОТО)

Новини 27 Серпня, 2021 836

У Львові Служба безпеки України викрила злочинну діяльність високопосадовця одного з медичних закладів. Завідувач відділення прагнув збагатитися на пацієнтах зі складним порушенням серцево-судинної системи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-центр СБУ Львівщини.

Оперативники СБУ встановили, що лікар вимагав хабар за надання послуг, які підпадають під безоплатну медичну допомогу. За проведення операції із встановлення штучного апарату ритму серця він вимагав 65 тис. грн.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання усієї суми неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) медпрацівнику готується повідомлення про підозру.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи і притягнення до відповідальності інших осіб, можливо, причетних до протиправної діяльності.

Викриття здійснювали оперативники УСБУ спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Коментарі

Позначки: ,