СБУ відкрила кримінальну справу щодо держзради Кучми та Єрмака, – В’ятрович

Новини 19 Травня, 2020 495

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Служба безпеки України відкрила кримінальну справу щодо державної зради другого президента України Леоніда Кучми та глави Офісу президента Андрія Єрмака. Приводом цього стали підписані у Мінську домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР».

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Громадське», про це написав народний депутат Володимир В’ятрович, який і вимагав порушення справи.

На виконання ухвали судді СБУ 6 травня порушила кримінальну справу щодо вчинення держзради. Водночас у листі від СБУ імена політиків не вказані.

Нагадаємо, у квітня Служба безпеки України та Держбюро розслідувань відмовили народному депутату Володимиру В’ятровичу у відкритті кримінальної справи щодо державної зради другого президента України Леоніда Кучми та глави Офісу президента Андрія Єрмака.

13 березня учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України у Мінську підписали домовленості про створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР». Росія, Німеччина, Франція та ОБСЄ будуть у статусі гарантів-спостерігачів.

Втім, під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулося 26 березня у форматі відеоконференції, не підписували жодних документів.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак, який і представляв України на переговорах, запевняє, що створення такої ради не означає визнання так званих «ЛНР» і «ДНР».

Проте десятки депутатів з владної фракції «Слуга Народу» звернулись до президента Володимира Зеленського із закликом не вести прямі переговори з бойовиками і не погоджувати цю Консультативну раду.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,