СБУ “розібрала на крупинки” законодавчі “фінти” Кремля про Крим

Новини 28 Листопада, 2017 38

Ілюстративне фото

В СБУ наголошують, що саме у час окупації на території Автономної Республіки Крим діяли російські силовики – так звані зелені чоловічки

Науковці Національної академії Служби безпеки України підготували дослідження на тему “Ідеологічне та квазіправове обгрунтування Російською Федерацією анексії Автономної Республіки Крим”. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Автори висвітлили ідеологізовані історико-політичні версії імперської політики Росії щодо України крізь призму псевдонаукової та політичної думки у питанні статусу Криму. Фахівці Академії також провели політико-правовий аналіз антиправового обгрунтування РФ анексії Автономної Республіки Крим”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, серед документальних джерел “виправдання” анексії у дослідженні наводиться приклад законопроекту, внесений фракцією “Справедлива Росія” 28 лютого 2014 року щодо прийняття до складу РФ Автономної Республіки Крим (№ 462741-6 від 28. 02. 2104 року). Цей документ визнаний експертами Правового управління Держдуми РФ як такий, що “не відповідає загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права та не відповідає міжнародним договорам Російської Федерації”.

В СБУ наголошують, що саме у цей час на території Автономної Республіки Крим діяли російські силовики – так звані зелені чоловічки. Як пізніше визнав президент РФ Володимир Путін, вони фактично й організували так званий референдум.

Найближчим часом дослідження “Ідеологічне та квазіправове обгрунтування Російською Федерацією анексії Автономної Республіки Крим” буде представлено громадськості.

Коментарі

Позначки: ,