СБУ на Львівщині мав очолити сепаратист

Новини 01 Липня, 2019 757

Фото: "Третє око"

Затриманий Держак повернувся на підконтрольну територію, щоб працювати у Службі безпеки України, – очолити її управління у Львівській області

Російські документи Державка

Про затримання Держака раніше повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

“Разом із СБУ затримали громадянина Дмитра Держака, заступника директора і сина власника ЛЛГЗ “Луга-Нова” – одного з основних спонсорів терористів “ЛНР”. Він мешкав у Києві з посвідченням “ветерана бойових дій” проти України”, – написав Луценко у фейсбуці.

Держак-молодший періодично проживає в Києві і на території тимчасово окупованого Луганська, оскільки працює на заводі “Луга-Нова”, регулярно платить податки в бюджет терористичного угруповання “ЛНР”.

Зараз чоловік перебуває під вартою.

Йому підготували підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-5 КК України (здійснення фінансування окремої терористичної організації), і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без внесення застави.

“За інформацією СБ України, затриманий, діючи за вказівкою кураторів із спецслужб РФ, спільно зі своїм батьком брав участь у діяльності владних структур і “народних армій” самопроголошених “Л/ДНР”. Так, протягом 23 травня – 7 червня поточного року під час чергового перебування в Луганську фігурант провадження провів низку зустрічей з вищими посадовими особами “органів влади ЛНР”, співробітниками силових відомств, протягом яких обговорювалися основні напрямки подальшої співпраці між зазначеними особами, в тому числі основні заходи, до яких так звані “МВС і МДБ ЛНР” планували його залучити”, – сказано в повідомленні СБУ.

Тим часом колишній соратник Юлії Тимошенко Андрій Шкіль написав у соцмережі, що затриманий Держак повернувся на підконтрольну територію, щоб працювати у Службі безпеки України, – очолити її управління у Львівській області. “Ви ж хотіли нових облич”, – констатує Андрій Шкіль.

Коментарі

Позначки: , , , , ,