SaveФОП озвучили основні вимоги підприємців України

Новини 22 Грудня, 2020 642

Приватні підприємці вийшли на протест на Майдан Фото: Четверта студія

Співзасновниця руху #SaveФОП Леся Золотарьова озвучила основні вимоги підприємців України, які зараз знаходяться на Майдані.

Про це Золотарьова сказала в ефірі Прямого.

“По-перше, дорадчий орган – це одна з наших вимог була. І добре, що вона утворилася. Хоча нагадаю, що такий же аналогічний дорадчий орган, така ж координаційна рада знову ж таки при президентові України створилася ще 19 жовтня минулого року з такою ж самою метою. Просто за рік цей орган нічого не напрацював. І тому ми вимагали знову такої площадки для такого діалогу, щоб хтось міг лобіювати наші інтереси мікробізнесу. Тому що, як ми знаємо, великого бізнесу інтереси лобіюють всі”, – сказала Золотарьова.

Крім того, співзасновниця руху #SaveФОП нагадала про ключові вимоги підприємців, які протестують на Майдані.

“А тепер хочу нагадати щодо основної вимоги, за яку стоять зараз люди на Майдані вже восьмий день. Першим пунктом – це прийняття законів 3853-1 або 2 і 3993. Це закони, які дозволяють нам працювати в легальному полі. Якщо хтось думає, що ми стоїмо там, щоб не платити податки – це брехня. Тому що люди, які там стоять, підприємці-спрощенці, вони авансом сплачують податки. Але вони вимагають спрощеної системи обліку та звітності, щоб вони могли працювати в легальному полі. Тому що кожна зайва бумажка, яку нам прописують, що нам потрібно подавати, – це створює для нас поле для корупційних ризиків. Мікропідприємець в судах захищати себе не може. Тому ми вимагаємо саме спрощеної системи. Ми навіть погоджуємося на трошки більший відсоток цього податку, аби до нас ніхто не ходив кожного дня і не кланявся”, – додала вона.

Коментарі

Позначки: