Саудівська Аравія зацікавилася двома українськими проектами в транспортній сфері

Новини 02 Листопада, 2017 125

Зустріч Петра Порошенка з Королем Саудівської Аравії. Фото - Фейсбук Президента

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Королівство Саудівська Аравія зацікавилося двома українськими проектами в транспортній сфері, які українська делегація презентувала в Ер-Ріяді.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян за результатами візиту Президента Петра Порошенка до Саудівської Аравії.

“Саудівська Аравія стає транспортним, технологічним, інтелектуальним хабом у своєму регіоні. В України є масштабні проекти в тій же транспортній сфері. Два таких проекти ми і презентували Королівству в Ер-Ріяді. Не буду говорити конкретніше, щоб піар, як це часто трапляється у нас, не випереджав справу. Однак можу констатувати що саудівська сторона виказала щиру зацікавленість у цих проектах”, – зазначив він.

Міністр висловив сподівання, що після детального вивчення питання наступної весни саудівські партнери приїдуть до Києва – попередньої домовленості про це досягнуто. При цьому, за його словами, інвестиції в ці проекти на рівні 1,5-3 млрд дол, які в Україні видаються фантастичними, для саудівської сторони є цілком реальними.

За словами Омеляна, Саудівська Аравія завжди орієнтувалася на найвпливовіших гравців у світі – рівня США та Росії, а Україна традиційно залишалась поза “важковаговиками”. “Однак на нинішньому етапі країна обрала чітку стратегію трансформації своєї економіки з сировинної на сервісну, і їй потрібне хеджування ризиків. Відтак Україна може зайняти своє місце в стратегічних розкладах Королівства, принаймні у середньостроковій перспективі – на 10-15 років”, – переконаний міністр.

Коментарі

Позначки: ,