Сарненський залізничний вузол “забитий” російськими вагонами з вугіллям, які слідували до Соснівки, – активісти (ВІДЕО)

Новини 23 Вересня, 2019 466

Скриншот відео

Понад 130 вагонів із російським вугіллям виявили активісти «Об’єднання добровольців» у містечку Сарни, що у Рівненській області. Кожен з них розрахований на 75 тонн вантажу, а отже не складно порахувати про який об’єм сировини йдеться.

Про це повідомляє «Об‘єднання добровольців».

Як зазначається, бійці переконані — ешелон мав слідувати до Соснівки, що на Львівщині, але зважаючи на те, що місцеві мешканці взялися блокувати російське паливо, потяг вирішили зупинити на Рівненщині.

«По документах чітко заявлено, що вагони поступили з Гомеля, — говорить керівник Рівненського обласного осередку «Об’єднання добровольців» Роман Коваль, — Тому я не виключаю, що вони йшли з Донецька чи Луганська в обхід України, через Брянськ чи Ростов. Звідти на Гомель, а далі – на територію України.  Тому ми ставимо просте запитання владі та правоохоронцям – вони що не розуміють, що відбувається? Вони що не розуміють, що хлопці, які захищають нашу державу, вмирають, а ця нечисть далі продовжує торгувати і заробляти гроші? Завтра ми звертатимемося у СБУ. Ми повинні знати – хто торгує з Росією, чиє це вугілля, і як воно поступає на територію України».

Нагадаємо, що на Львівщині поліція розігнала людей, які блокували вагони з російським вугіллям. Місцеві мешканці, атовці та шахтарі цілодобово чергували біля них від початку вересня. Силовики затримали 28 людей.

Довідка. Сарни — вузлова дільнична залізнична станція Рівненської дирекції Львівської залізниці на перетині ліній Барановичі-Поліські — Рівне та Київ — Ковель.

Станція розташована в середмісті районного центру міста Сарни Рівненської області.

 

Коментарі

Позначки: , , ,