Самбірщина ризикує залишитися без хліба: поля атакували полчища гризунів

Новини 02 Жовтня, 2019 153

Фото: lviv.znaj.ua

Шкідливі окупанти тероризують землекористувачів Самбірського району. Озимину активно заселяють миші та інші гризуни, які,  шляхом стрімкого збільшення популяцій, наносять непоправної шкоди посівам сільськогосподарських культур.

Про це повідомляє lviv.znaj.ua.

У прес-службі Самбірської районної державної адміністрації розповіли про шкоду від гризунів та методи боротьби з ними.

Як зазначається у публікації, існує два види контролю розмноження мишей на сільськогосподарсьуих угіддях: профілактичні й винищувальні.

До профілактичних методів відносять дотримання сівозміни, боротьба з бур’янами на полях і в місцях резервацій гризунів (у лісосмугах та на узбіччях доріг), своєчасне й без втрат збирання врожаю, своєчасна та якісна оранка. Усе це позбавляє гризунів кормової бази і надійного сховища. Ці заходи варто здійснювати протягом майже всього року, а особливу увагу слід приділяти озимим посівам.

У період раптового збільшення популяцій гризунів у прес-службі радять звернутися до більш радикальних, винищувальних методів боротьби зі шкідниками, застосовуючи при цьому хімічні та біологічні засоби.

До них відносяться препарати хімічної групи родентицидів. Значну частку серед препаратів становлять ті, що мають діючу речовину бродіфакум. Препарат із дозою 0,05% використовують, як правило, використовують для знищення мишей та полівок на посівах зернових культур, багаторічних трав, соняшнику тощо. Так препарати розкладають на полях восени – після збирання врожаю або навесні – у період дефіциту природної їжі для гризунів. Норми витрати 1,5-3 кг/га (1-2 брикети в нору). Принаду відновлюють через кожні 5-7 днів – аж до повного знищення гризунів

Коментарі

Позначки: ,