Самбір отримав сучасну сміттєсортувальну лінію

Новини 04 Липня, 2018 780

Сміттєсортувальна лінія. Фото ілюстративне. Джерело: uprom.info

Самбір отримав сучасну сміттєсортувальну лінію за те, що приймав львівські відходи

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, відкриття сучасної сміттєсортувальної лінії відбудеться 4 липня на полігоні твердих побутових відходів у місті Самбір.

Як повідомили у Самбірській міській раді, за  кошти з державного резервного фонду, виділені минулого року закуплено три сортувальні лінії, одна з яких встановлена на Самбірському полігоні.

Працівники СКП «Об’єднане»  підготували  бетонну площадку під лінію, що  дасть можливість максимально відсортовувати сміття, харчові відходи складуватимуть під відповідним шаром, зменшуватимуть вплив на довкілля.

«Самбір – одне з трьох міст Львівщини, де облаштують сміттєсортувальну лінію. Ціна сортувальної лінії – 6 мільйонів гривень. Лінія працюватиме на самбірському полігоні», – зазначається у повідомленні.

«Самбірський полігон допомагає місту Львову приймати сміття. Цей полігон одним із перших відгукнувся на наше прохання про допомогу. Львівська обласна державна адміністрація дотрималась своїх обіцянок і сьогодні відкриваємо сортувальну лінію. Я переконаний , що вона працюватиме на благо цього регіону», – зазначив під час відкриття 4 липня директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук.

За словами Назарія Романчука, сміттєсортувальні лінії дають можливість зменшити об’єм сміття, що захоронюватимуть на полігонах майже на 30%. А також покращити екологічну ситуацію на полігоні.

«Ще одну сортувальну лінію ми плануємо поставити на полігоні твердих побутових відходів у місті Новояворівську. Місце для спорудження третьої  обирають», – додав Назарій Романчук.

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, за кошти резервного фонду державного бюджету у 2017 році Львівська облдержадміністрація за результатами відкритих торгів, переможцем яких стало ТОВ «Хаммель-Україна», закупила 3 одиниці ліній для сортування твердих побутових відходів для полігонів Львівської області, в тому числі для полігону у м. Самборі.

Продуктивність лінії для сортування відходів становить 15 т/год. Зазначимо, що вартість однієї лінії для сортування твердих побутових відходів становить 5 млн 473 тис грн.

Як повідомляв «Львівський портал», «Назарій Романчук  поінформував, що на Самбірському полігоні встановлять сміттєсортувальну лінію, яку вимагав Самбір за згоду приймати сміття зі Львова. За даними Назарія Романчука, у 2017 році Самбір отримав 14 млн грн компенсації за прийом сміття зі Львова, а з початку 2018 року отримав 3 млн грн.».

Як повідомлялося раніше, через протести місцевих жителів Самбір тимчасово припинив приймати на місцевий полігон ТПВ зі Львова. Відповідне рішення прийняли депутати Самбірської міської ради під час позачергового засідання сесії 18 травня ц.р.

Як повідомив міський голова Самбора Юрій Гамар, міські депутати прийняли рішення зупинити прийом львівського сміття з понеділка, 22 травня. У них виникли сумніви, чи не приймає місцевий полігон більше сміття, ніж це задекларовано в угодах із перевізниками.

Сміттєсортувальну лінію привезли до Самбора. Фото: mysambir.com.ua

Підготовчі роботи на бетонній площадці де буде встановлено сміттєсортувальну лінію. Фото: Самбірська міська рада

Сміттєсортувальна лінія у Самборі. Фото Львівської ОДА

 

 

Коментарі

Позначки: , ,