Садовий знав про проведення форуму російської опозиції

Новини 24 Травня, 2024 23

Аналіз ситуації

​​Щоб закрити тему із форумом рускай апазіциі, напишемо кілька своїх спостережень – пише телеграм-канал Політичний треш, інформує Четверта студія.

Сам факт проведення форуму ми обговорювати не будемо. Якщо наше ГУР вважає, що такі заходи у Львові сприяють поваленню режиму путіна на раші, то ми можемо лише поспівчувати Україні. Про якість цього збіговиська достатньо чітко написано в телеграм-каналі Погляд Приходька, тому нічого додавати не будемо.

Ми закцентуємо лише увагу на поведінці Андрія Садового 🤓

1⃣ Вчорашній його допис – це був банальний хайп і гра на емоціях українців, зокрема і львів’ян. Повторимось, але він чудово знав про цей захід, знав, де він буде відбуватись, знав, хто там буде присутній, і знав, що цей форум погоджений Офісом Єрмака, ГУР та СБУ. Він сумлінно виконав всі настанови з Києва і нічого не писав про нього, до моменту його завершення.

2⃣ Цільовою аудиторією цього форуму були не українці і тим паче не рускіє, для яких всі дійові особи є ноунеймами і ні на що не впливають ні тут, ні за парєбрікам. Всі ці персонажі створюють видимість опозиційної діяльності, щоб не втратити фінансування Заходу. Саме тому про нього ніхто не писав, крім одного дивного пабліка Activatica (який має 6,5 тис підписників в Х і 8,5 тис підписників в TG).

3⃣ Садовий чудово розумів, що звичайне оприлюднення інфи про проведення форуму рускай апазіциі у Львові, викличе шалений негатив у його бік. Промовчати про нього він не міг, бо про нього знали українські медіа, які постфактум мали контрольовано висвітлити його перебіг. Тому він, як геній піару, злив інфу про нього, зробивши з себе жертву. І це спрацювало. Ми також не виключаємо, що такий його допис був погоджений з організаторами, в т.ч. і з ГУР, тому до нього в Києві поставилися стримано.

4⃣ Садовий не тільки прикрився цим дописом, але й відволік увагу всіх від іншої смердючої теми, яка могла вчора набути розголосу і резонансу (про це ми трохи згодом окремо напишемо).

Таким кризовим комунікаціям варто повчитися багатьом політикам, бо тільки Садовий міг так красиво вирулити із такої трешової ситуації, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,