Садовий затвердив нові принципи будівництва у Львові

Новини 14 Травня, 2022 213

Усі квартири мають мати підземний паркінг

На жаль, безпечних міст в Україні більше немає. Поки російська недоімперія залишається нашим сусідом, кожен із нас — потенційна ціль.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий, пише Четверта студія.

Але ця загроза не має зупиняти розвиток. Тому треба думати про безпечне майбутнє.

Сьогодні на виконкомі ухвалили рішення про нові принципи будівництва у Львові. Отож, тепер всі забудовники зобов’язані працювати за новим стандартами посиленої безпеки.

У всіх будівлях має бути підземний паркінг, облаштований для подвійного призначення. А це означає, що його частину потрібно адаптувати для комфортного перебування протягом певного часу з можливістю обігріву. Окремі санвузли, розкладні крісла, місце для зберігання харчів, резервуар для води. У частині існуючих паркінгів немає ліфтів, що одразу робить його недоступним для людей з інвалідністю. Це теж врахували.

Також це стосується навчальних закладів та інших установ. На фото — підземне укриття, яке вже облаштовано у Львові. Так має бути у кожній новобудові.

Посилена безпека квартир. Тут став у нагоді досвід Ізраїлю.

На кожному поверсі у межах квартири треба облаштувати захисну кімнату з мінімальною площею 9 квадратних метрів. Стіни і перекриття цього приміщення повинні бути з міцного армованого бетону. Вікна — захищати сталеві віконниці. Двері повинні витримувати тиск ударної хвилі.

Це стандарти, які ми запроваджуємо на рівні міста. Чи це можливо? Так, і світовий досвід це доводить.

Безпека — пріоритет номер один. У нас немає іншого вибору.

Коментарі

Позначки: ,