Садовий забув за творців новітньої історії незалежної України

Новини 17 Серпня, 2021 81

Фото із ФБ Олексія Різника

Міський голова Львова Андрій Садовий забув за творців новітньої історії незалежної України.

Про це повідомив депутат Львівської міськради Олексій Різник, пише Четверта студія.

“Творці новітньої історії незалежної України серед нас. Під час особистого прийому громадян у Винниках до мене, як до депутата Львівської міської ради, звернулася Ірина-Марія Андріївна Мисько. Це жінка з неймовірною історією. Вона була серед тих, хто 31 рік тому вперше підняли національний прапор України над Ратушею у Львові. Рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської ради ухвалили депутати першого демократичного скликання Львівської міської ради 3 квітня 1990 року. І хоч СРСР вже доживав останні дні, однак такий вчинок був досить ризикованим, адже виникати прецедент. Навіть тоді за публічну демонстрацію нашого національного прапора можна було дорого поплатитись”, – пише Різник.

Він додає, що пані Ірина-Марія була депутаткою Львівської міської ради двічі (з 1990 до 1998 року).

“Зараз єдине про що просить жінка – це можливість бути присутньою на різноманітних пам’ятних заходах пов’язаних із становленням нашої держави. Вона також була депутатом, приймала складні і ризиковані рішення, як могла відстоювала незалежність України. Натомість зараз про неї забули, нинішня влада міста ігнорує її, про святкування того ж таки пам’ятного дня 3 квітня, до якого вона має безпосередній стосунок, її ніхто не повідомляє”, – написав депутат.

Відтак, він звертає увагу міського голови Львова Андрій Садовий: невже не можна хоч трохи уваги приділити тим, хто колись був готовий наражатися на небезпеку заради майбутнього цілих поколінь українців.

“Хочу усім нагадати, що ми вільні та незалежні саме завдяки тому, що ми пам’ятаємо! Тому давайте не забувати і гідно вшановувати достойних львів’ян”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,