Садовий заборгував за фінансовими зобов’язаннями 4,4 млрд грн (ВІДЕО)

Новини 11 Листопада, 2021 270

Наталія Шелестак. Фото 4studio

Чому у Львові не будують шкіл? Відповідь банальна – бракує коштів

Чому у Львові не будують шкіл? Відповідь банальна – бракує коштів. Ба більше, під загрозою навіть бюджет розвитку на наступний рік. Адже місто заборгувало більш ніж 4,4 мільярди гривень по фінансовим зобов’язанням. Ще досі Львів виплачує борги, які “тягнуться” з 2020-го року.

Про це в ефірі програми Народне Толк-Шоу розповіла голова бюджетної комісії Наталія Шелестак, пише Четверта студія з посиланням на партію “Варта”.

Що стосується добудови шкіл у Львівській МГ, то проблем одразу декілька. Перша – суми на реалізацію таких важливих соціально-освітніх проєктів постійно ростуть. Друга – місто починає реалізацію нових проєктів, не завершивши старих, які в результаті перетворюються на довгобуди.

“Коли депутати розглядали бюджет розвитку цього року, то нам стверджували, якщо не помиляюся, що “ додайте 20 мільйонів і школа буде завершена” (ред. школа у Брюховичах). І звичайно, всі депутати одноголосно підтримали завершення цієї школи. А вже у травні нам повідомили, що треба ще 30 мільйонів, може 40, а може і 60.
З таким розрахунком ми ніколи нічого не будемо мати завершено, на жаль. І це стосується не тільки шкіл.

В нас є шалені проблеми з плануванням нашого майбутнього і нашого бюджету розвитку. Ми беремося за дуже багато проєктів і потім їх не завершуємо. “Ми” – це я говорю про місто. Тому що виникають зміни до проєктів, вилазять шалені суми, які нам треба доплатити. І це якась безкінечна річ, яку я бачу вже протягом року. Тобто плануються одні витрати, вони закладаються і нас переконують, що цього буде достатньо. А потім виявляється, що цього недостатньо і треба ще багато-багато мільйонів додати. Ми маємо планувати свій бюджет не на рік, а на п’ять років – так ми будемо розуміти є в нас гроші чи немає”, – пояснює Наталія Шелестак – депутат Львівської міської ради, голова комісії фінансів та планування бюджету в ЛМР.

Коментарі

Позначки: , ,