Садовий виношує план виселення львів’ян з міста, – Синютка

Новини 08 Травня, 2021 4 923

Львівську виправну колонію №48 – хочуть продати у добрі руки. Питання лише у чиї?

Колонія на Хуторівці – це майже 14 г землі неподалік центру. Деякі міські чиновники відверто втішились планам Мін’юсту, навіть вказують, що має бути на місці колонії.

Про це у Фейсбуці пише народний депутат від «Європейської Солідарності» Олег Синютка, пише Четверта студія.

«Мовляв, ми перед виборами проговорили з мешканцями концепцію. Тільки от не уточнюють, що ця концепція як і меморандум, не обов’язкові до виконання. Це просто окозамилювання!

Невже команда мера досі не розрахувалась із забудовниками за вибори? Малоголосківська 2:0? Інколи мені видається, що львівська мерія десь тихенько виношує план виселення львів’ян зі Львова», – йдеться у повідомленні.

Нардеп відзначає, що ще восени зустрічався з мешканцями цього мікрорайону і «ми проговорили чіткий план того, що може бути на території колонії. Нічого окрім школи, садку чи громадського простору. Жодних житлових забудов, які рентабельні для двох-трьох людей і загрозливі для львівської громади. На цій позиції стою і сьогодні».

«Втім, які б плани не малювали у своїй уяві та кишенях кишенькові чиновники мерії – без погодження з громадою усіх ваших кроків і задумів – колонія так і залишиться просто бути.

Моя вам порада, спробуйте знайти слова та домовитись з Мін’юстом про можливість викупу і будівель і землі. Ви їм не поради прописуйте, а як влада у місті наполягайте на цільовому призначенні земельної забудови виключно під громадську забудову. Трьох термінів тотальної забудови міста, здається, вже вистачило, почніть працювати не на себе, а на людей», – написав Синютка.

Коментарі

Позначки: , , ,