Садовий виділив на підтримку комунальних підприємств Львова 5 млрд грн

Новини 24 Травня, 2023 384

Погані управлінці ідеального мера чи Ідеальний план поганого мера

У Львові у четвер, 25 травня, відбудеться чергове пленарне засідання сесії Львівської міської ради. У проекті порядку денного уже назбиралось понад 300 питань для розгляду депутатів.

Про це пише Четверта студія.

Проте не усе так просто, як здається. На цей раз сесійний зал поділений на дві частини: одні – проти мера, а інші – хочуть підтримати усі його “комбінації”. Що цікаво, частина фракції “Європейської Солідарності” виступила на стороні Андрія Івановича, що аж ніяк не вписується у політику партії, адже свого кандидата на мери політична сила точно мала б виставляти на майбутніх виборах після перемоги.

Але давайте про сесію детальніше.

Завтра, 25 травня 2023 року, має бути цікавим політичний день в місті Львові.

Серед 300 питань проекту порядку денного особливе зацікавлення викликає питання під номер 23 «Про скасування рішення виконавчого комітету від 14.03.2023 No 260 “Про прийняття умов, викладених у Кредитному договорі від 30.12.2022 No 53825, який укладений між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку“. Саме це питання розсварило депутатський корпус, і словами: «Б@ядь, я в щоці. Оголошується перерва на 15 хвилин» Андрій Садовий оголосив перерву в засіданні міської ради 27 квітня.

Нагадаємо, саме цим рішенням виконавчий комітет перебрав на себе депутатські повноваження та в обхід регламенту на засіданні 14 березня проголосував нібито за технічне рішення, а насправді незаконно погодив прийняття умов кредитного договору для підтримки діяльності комунальних підприємств – «Львівелектротранс», «Львівавтодор», «Львівводоканал», «Львівтеплоенерго» та «Зелене місто».

І все було б добре і правильно, щоб комунальні підприємства належним чином функціонували, але є одне Але: тільки за період 2019 – 2023 років мер Львова Андрій Садовий виділив на підтримку 10 комунальних підприємств, серед яких і вищевказані, понад 5 млрд. гривень.

Вдумайтесь: 5 млрд грн за неповних чотири роки. Вказана сума – це 35 % від бюджету міста Львова на 2023 рік. Тобто, фактично, фінансування життєдіяльності міста понад чотри місяці.

З цього і випливає логічне питання: а може вірна команда мера Садового не може дати раду із комуналкою міста? Чи, може, свідомо на чолі із Садовим заганяють Львів в боргову яму?!

У пересічного читача може скластись враження,  що комунальні підприємства міста Львова бідують, працівники отримують мізерні зарплати, але це – брехня.

Так, для прикладу, середня зарплата у березні місяці 2023 року працівника ЛКП «Муніципальна варта» становить понад 22,5 тис. гривень, в той же час ЛКП «Львівавтодор» – понад 24 тис. грн., ЛКП «Адміністративно-технічне управління» близько 26 тис. грн.

Працівники комунальних підприємств однозначно повинні отримувати гідну заробітну плату, але давайте запитаємо, скільки отримує лікар комунальної поліклініки чи вчитель загальноосвітньої школи та чи виділило місто на освіту чи медицину за три роки 5 млрд гривень?!

Але навіть при гідній зарплаті і «щирій» турботі Андрія Івановича про комунальні підприємства, ніщо людське керівникам цих підприємств не чуже.

Так, нещодавно вже колишні керівники ЛКП «Муніципальна варта» та КП «Музей народної архітектури та побуту у Львові ім.Климентія Шептицького , отримали по підозрі за розтрату майна в особливо великих розмірах або організованою групою!

Коментарі

Позначки: , ,