Садовий розповів свою версію про зрив опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі

Новини 31 Жовтня, 2019 139

Андрій Садовий

Львів допоможе двом містам в області — Новому Роздолу та Новояворівську — з проблемою ситуацією щодо початку нового опалювального сезону. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Мер Львова Андрій Садовий закликав також погасити заборгованість, яка склалась з виплати зарплати працівникам ТЕЦ.

Садовий переконаний, що ця ситуація має більше політичне забарвлення, ніж технічно-господарське.

«Я думаю, що відсутність опалення є таким капканом, який лишився у спадок від минулої влади. Сьогодні пану Мальському дуже непросто. Тому туди сьогодні поїхала і пані міністр. Пан Мальський попросив, щоб ми скерували наших фахівців. Ранком туди виїхала група з „Львівтеплоенерго“, також я скерував заступницю з питань ЖКГ пані Маруняк, щоб вона оцінила ситуацію. Там треба приймати неординарні рішення. Головне — негайно погасити заборгованість, яка є перед людьми по зарплаті. Мені кажуть про 12 млн грн боргу. Також важливо уможливити подачу теплоносія, бо люди не винні. Тисячі людей є заручниками економічної, політичної, бандитської ситуації. Використовували цю ТЕЦ для банального злодійства, для крадіжки. Треба розрубати цей вузол, дати людям негайно тепло, а потім з’ясовувати, хто винен», — прокоментував Андрій Садовий, міський голова Львова.

На доручення міського голови Львова в Новий Розділ та Новояворівськ виїхали заступниця мера з питань житлово-комунального господарства, юристи та тепловики, аби допомогти врегулювати питання подачі опалення в будинки мешканців цих двох міст. Як зазначив Андрій Садовий, до Львова звернулось керівництво ЛОДА з проханням допомогти врегулювати проблему, адже вже давно відомо, що опалювальний сезон у цих двох містах області є під загрозою зриву.

Додамо, сьогодні у Львові відбувається Х Всеукраїнський Форум ОСББ, в якому бере участь Альона Бабак, міністерка розвитку громад та територій. Вона проведе нараду з приводу ситуації, що склалась у Новому Роздолі та Новояворівську.

Коментарі

Позначки: , , ,