“Підтримує своїх”: Садовий роздає землю приближеним особам

Новини 04 Вересня, 2020 872

Ілюстрація: ФБ/Oleh Dudok

Мер Львова “роздає землю виключно своїм”, – активіст

Міський голова Львова Андрій Садовий реалізує на ділі гасло “Підтримай своїх” – виділенням земельних ділянок для “виключно своїх людей”.

Як пише “Четверта студія”, про це розповідає на своїй сторінці у ФБ Олег Дудок.

«Підтримай своїх», «дай вкрасти своїм», «роздай землю виключно своїм»!

На жаль, фарисейство АндрійІвановича дозволило йому піти на виборчу кампанію лише з першим гаслом. Про друге і так всі знають, а я хочу розповісти про третє гасло – «роздай землю виключно своїм»

Відносини Садового і львівських ветеранів російсько-української війни є, м’яко кажучи, ніякими. Мер обзиває нас «тітушками» та всіляко заважає нам скористатись своїм правом на землю. Ну бо, зрозуміло, у нашому випадку своєї «долі» він не отримає, а ще ми постійно проводимо акції протесту проти його корупційних дій і не даємо спокійно красти.

Але є горстка тих осіб, які намагаються примазатися до ветеранського середовища, і методом обману і маніпуляцій переконують учасників бойових дій підтримувати нашого Бургомістра. Вони, зрозуміло, задарма свято вірять у його чесність та патріотизм, а ще записують спільні відосікі (https://www.facebook.com/watch/?v=2671103872976528). Ну, любляться вони, одним словом. І ось у них, дивним чином, немає жодних проблем із виділенням землі у Львові. Так би мовити, гасло «підтримай своїх» не на словах, а на ділі.

Проводимо паралель зі мною і «стежимо за руками». У 2018 році наш ОК «ГБК Авто-АТО2» подав звернення до ЛМР на виділення земельної ділянки по вул. Білогорща для будівництва та обслуговування гаражів. Цільове призначення землі дозволяло зведення там гаражів. Через півроку очікування Управління архітектури та урбаністики ЛМР за підписом тодішнього головного архітектора Юліана Чаплінського нам відмовило. Мовляв, детальним планом території на ділянці змінили цільове призначення землі і тепер там обмеження, які не дозволяють побудувати гаражі. Через рік, коли вносилися зміни до детального плану з’ясувалося, що жодних обмежень, які б не дозволяли нам будуватися там НЕМАЄ!

Спроба №2. Подались ми уже на вул. Вулецьку (площею 0,27 га), яка також згідно цільового призначення – «землі транспорту». Тут все ще цікавіше. Нам прийшла подвійна відмова. Перша – таж маніпуляція з ДПТ. Написали нам, що відмовляють, бо там передбачено відкриту автостоянку. Спишемо це не на службове недбальство і халатництво, а на малограмотність та недосвідченість архітектурних чиновників Садового. Вони певно не знали, що цільове призначення земельної ділянки дозволяє там розмістити замість відкритої автостоянки – гаражі. Просто перед цим ділянку необхідно виставити на відкритий аукціон. А ось друга відмова – це вже службова підробка та неправомірні дії. Управління земельних ресурсів ЛМР відмовило нам на підставі відмови Управління архітектури та урбаністики ЛМР. Вони написали, що поблизу земельної ділянки проходить електромережа, санітарно-захисна зона якої не дозволяє там будівництво гаражних боксів. Проте вони збрехали, адже вказали не ту потужність електромережі. Насправді, потужність електромережі, яка проходить поблизу ділянки, де ми хочемо будуватися, менша, відповідно санітарно-захисна зона хоч й зачіпає дану ділянку, але немає заборони на розміщення гаражів. (Усі офіційні відмови на фото)

Нам запропонували пройти знову «5 кругів пекла» і подавати звернення на зміну ДПТ. А тим часом, дивимося, яка ситуація у «прихильників Садового». 4 вересня, на сесії ЛМР питання порядку денного №199 – про надання ОК «Гаражно-будівельний кооператив «Ветеран-авто» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. І. Миколайчука. Це вже друга земельна ділянка видається для цього гаражного кооперативу. Цього разу 0,8 га. Жодних затримок і відмов від Управлінь, депутатських комісії тощо. Ще абсурдніше ситуація з ОК «Гаражно-будівельний кооператив «Приміський». Голова цього кооперативу не мешканець міста Львова і взагалі невідомо чи ветеран війни. А їм виділяють земельну ділянку площею 5,7 га по вул. Північній. Карл, 5,7 га землі у Львові. Для АТОвців Львова землі немає, а для мешканця області 5,7 га. То певно буде супер гаражний кооператив з більше ніж 1000 учасників. Це 226 питання порядку денного сесії. Чому? За які заслуги? Риторичні питання, адже розуміємо, що «Своїм все, іншим – закон!» Тепер Ви знаєте, що має на увазі Садовий гаслом «підтримати своїх» на біг-бордах Львова.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,